Local Storage seems to be disabled in your browser.
Voor de beste ervaring op onze site moet je de lokale opslag in je browser inschakelen.

Blog

 1. Extreem weer in de wijngaard

  Extreem weer in de wijngaard

  Wijnboeren in delen van Europa hebben momenteel slapeloze nachten vanwege de ongewone koude temperaturen voor de tijd van het jaar. De wijnstokken zijn na een milde winter ontwaakt uit hun winterslaap en hebben nieuwe knoppen gekregen die zich ontwikkelen tot druiventrossen. Vorst is in deze fase enorm schadelijk voor de wijnstok, maar wat kan die wijnboer daar nou aan doen? Dat lees je in deze blog.

  Lees meer »
 2. Culinaire wijn uit Noord-Italië in de spotlights

  Culinaire wijn uit Noord-Italië in de spotlights

  Je mag van ons als culinair warenhuis wel verwachten dat wij culinaire wijnen in het assortiment hebben. Eén van onze favoriete landen voor dit type wijnen is Italië. Daarom zijn we heel blij te melden dat we onlangs het assortiment hebben aangevuld met een aantal culinaire topwijnen uit het Noorden van Italië. In deze blog leggen we uit wat een culinaire wijn is en adviseert onze wijnspecialist bij welke gerechten onze nieuwe wijnen goed passen.

  Lees meer »
 3. Deze bubbels drink je tijdens oud en nieuw

  Deze bubbels drink je tijdens oud en nieuw

  Geen vuurwerk dit jaar? Dat is een extra reden om lekker veel kurken te laten knallen! De feestdagen zijn het moment voor bubbels in alle soorten en maten. Dit maakt kiezen soms lastig. We geven je in deze blog een aantal sprankelende tips.

  Lees meer »
 4. Top 10 geschenken voor de feestdagen

  Feestdagen

  Op zoek naar een cadeau, maar je hebt geen inspiratie? In deze blog vind je onze top 10 geschenken voor de feestdagen. Er zit vast iets tussen dat in de smaak valt! Je kan deze pakketten ook zakelijk bestellen. Mail dan naar zakelijk@qeuze.com.

  Lees meer »
 5. Hoelang is een geopende fles drank houdbaar?

  Hoelang is een geopende fles drank houdbaar?

  Als je thuis trotse eigenaar bent van een mooie collectie dranken dan zal je je best eens kunnen afvragen of je een geopende fles na een tijdje niet beter door de gootsteen kan gieten. Met name likeuren zullen wellicht zorgen voor enige twijfel. Lees daarom deze blog voordat je iets weggooit wat nog even had kunnen blijven staan.

  Lees meer »
 6. De wijnmaker over de oogst van 2020

  De wijnmaker over de oogst van 2020

  Op het noordelijk halfrond staat in de wijnwereld de maand september ieder jaar volledig in het teken van de oogst. De wijnboeren staan dan op scherp en proberen het perfecte moment te timen waarop de druivenpluk van start kan gaan. Het jaar 2020 was in alle opzichten een bewogen jaar, zeker ook voor de wijnwereld. De wijnmaker van onze BAR collection wijnen vertelt er in deze blog graag meer over!

  Lees meer »
 7. Chileens wijnhuis Casas Patronales maakt wijnen in perfecte harmonie

  Chileens wijnhuis Casas Patronales maakt wijnen in perfecte harmonie

  Bij wijn uit Chili, waar denk je dan aan? Bekend? Onbekend? Zwaar? Soepel? Duur? Goedkoop? We vertellen je in deze blog graag meer over dit prachtige en diverse wijnland en introduceren daarbij de wijnen van het Chileense wijnhuis Casas Patronales die in Nederland exclusief bij ons te koop zijn.

  Lees meer »
 8. Hard seltzer is de trend van dit moment

  Hard seltzer is de trend van dit moment

  Bijna alle magazines en platforms in de food, drinks en horecabranche schreven de laatste maanden over de nieuwste trend van dit moment: hard seltzers. Een trend die overgewaaid is vanuit de Verenigde Staten en waar we nu in Nederland niet meer omheen kunnen. Maar wat is een hard seltzer?

  Lees meer »
 9. 3 cocktailrecepten met Cava

  3 cocktailrecepten met Cava

  In het noorden van Spanje ligt het wijngebied Penedès waar jaarlijks een slordige 240 miljoen (!) flessen Cava worden geproduceerd. Deze heerlijke droge mousserende wijn heeft een groot aantal liefhebbers. Het is de ideale bubbel voor een aperitief, op een feestje, bij een tapasdiner of als ingrediënt in een cocktail. Voor die laatste toepassing hebben we drie heerlijke cocktailrecepten voor je verzameld.

  Lees meer »
 10. De top 5 rosé van 2020

  De top 5 rosé van 2020

  Elk jaar organiseren we met ons proefpanel een rosé test. Dit proefpanel bestaat uit professionals, fijnproevers en liefhebbers. Samen beoordelen we de rosés op kleur, geur en smaak, op de prijs/kwaliteit verhouding en natuurlijk ook op de ‘looks’ van de fles. Daar komt een top 5 van de beste rosés uit en deze delen we graag met jullie. Laat de zon maar (ver)schijnen!

  Lees meer »