Local Storage seems to be disabled in your browser.
Voor de beste ervaring op onze site moet je de lokale opslag in je browser inschakelen.

Blog

 1. Culinair uitstapje naar onze leverancier

  Culinair uitstapje naar onze leverancier

  De leverancier van onze heerlijke i'TRE notenmixen en chocoladeblokken is gevestigd in Zeist. In een groot hoekpand is het uitgebreide assortiment netjes uitgestald en kunnen we de verschillende productieprocessen met eigen ogen bekijken. Wij gingen onder het mom van culinair uitstapje langs om meer te weten te komen over de productie van onze borrelsnacks en chocolade-assortiment.

  Lees meer »
 2. Smakelijke borreltips voor het EK

  Smakelijke borreltips voor het EK

  Met deze borreltips scoor je tijdens het EK punten bij vrienden en familie, maar hoef je geen moment van de wedstrijd te missen. En als de spanning naar je hoofd stijgt, koel je af met een verfrissend drankje. Lees snel verder voor de lekkerste oranje producten uit ons assortiment.

  Lees meer »
 3. Als beste getest: winnende rosés van 2021

  Als beste getest: winnende rosés van 2021

  Op vrijdag 21 mei vond onze Rosé Test 2021 plaats in ons proeflokaal te Vianen. Onze top rosés werden blind geproefd en beoordeeld door een extern proefpanel bestaande uit wijnliefhebbers. In deze blog lees je alles over deze test en de winnende rosé van 2021! Zelf ook een Rosé Test doen? Haal de Proefdoos ‘Rosé Test’ in huis en nodig je vrienden uit voor een proefsessie!

  Lees meer »
 4. Extreem weer in de wijngaard

  Extreem weer in de wijngaard

  Wijnboeren in delen van Europa hebben momenteel slapeloze nachten vanwege de ongewone koude temperaturen voor de tijd van het jaar. De wijnstokken zijn na een milde winter ontwaakt uit hun winterslaap en hebben nieuwe knoppen gekregen die zich ontwikkelen tot druiventrossen. Vorst is in deze fase enorm schadelijk voor de wijnstok, maar wat kan die wijnboer daar nou aan doen? Dat lees je in deze blog.

  Lees meer »
 5. Culinaire wijn uit Noord-Italië in de spotlights

  Culinaire wijn uit Noord-Italië in de spotlights

  Je mag van ons als culinair warenhuis wel verwachten dat wij culinaire wijnen in het assortiment hebben. Eén van onze favoriete landen voor dit type wijnen is Italië. Daarom zijn we heel blij te melden dat we onlangs het assortiment hebben aangevuld met een aantal culinaire topwijnen uit het Noorden van Italië. In deze blog leggen we uit wat een culinaire wijn is en adviseert onze wijnspecialist bij welke gerechten onze nieuwe wijnen goed passen.

  Lees meer »
 6. Deze bubbels drink je tijdens oud en nieuw

  Deze bubbels drink je tijdens oud en nieuw

  Geen vuurwerk dit jaar? Dat is een extra reden om lekker veel kurken te laten knallen! De feestdagen zijn het moment voor bubbels in alle soorten en maten. Dit maakt kiezen soms lastig. We geven je in deze blog een aantal sprankelende tips.

  Lees meer »
 7. Top 10 geschenken voor de feestdagen

  Feestdagen

  Op zoek naar een cadeau, maar je hebt geen inspiratie? In deze blog vind je onze top 10 geschenken voor de feestdagen. Er zit vast iets tussen dat in de smaak valt! Je kan deze pakketten ook zakelijk bestellen. Mail dan naar zakelijk@qeuze.com.

  Lees meer »
 8. Hoelang is een geopende fles drank houdbaar?

  Hoelang is een geopende fles drank houdbaar?

  Als je thuis trotse eigenaar bent van een mooie collectie dranken dan zal je je best eens kunnen afvragen of je een geopende fles na een tijdje niet beter door de gootsteen kan gieten. Met name likeuren zullen wellicht zorgen voor enige twijfel. Lees daarom deze blog voordat je iets weggooit wat nog even had kunnen blijven staan.

  Lees meer »
 9. De wijnmaker over de oogst van 2020

  De wijnmaker over de oogst van 2020

  Op het noordelijk halfrond staat in de wijnwereld de maand september ieder jaar volledig in het teken van de oogst. De wijnboeren staan dan op scherp en proberen het perfecte moment te timen waarop de druivenpluk van start kan gaan. Het jaar 2020 was in alle opzichten een bewogen jaar, zeker ook voor de wijnwereld. De wijnmaker van onze BAR collection wijnen vertelt er in deze blog graag meer over!

  Lees meer »
 10. Chileens wijnhuis Casas Patronales maakt wijnen in perfecte harmonie

  Chileens wijnhuis Casas Patronales maakt wijnen in perfecte harmonie

  Bij wijn uit Chili, waar denk je dan aan? Bekend? Onbekend? Zwaar? Soepel? Duur? Goedkoop? We vertellen je in deze blog graag meer over dit prachtige en diverse wijnland en introduceren daarbij de wijnen van het Chileense wijnhuis Casas Patronales die in Nederland exclusief bij ons te koop zijn.

  Lees meer »