Local Storage seems to be disabled in your browser.
Voor de beste ervaring op onze site moet je de lokale opslag in je browser inschakelen.

>> Door de enorme drukte bij PostNL kan het voorkomen dat jouw pakket er langer over doet dan normaal. << 

Sherry

Sherry
Gratis thuisbezorgd vanaf 50 euro   |   Direct af te halen in Vianen   |   Snelle levering en service
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Gratis thuisbezorgd vanaf 50 euro   |   Direct af te halen in Vianen   |   Snelle levering en service
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina

Online sherry kopen

Sherry is net als port en vermout een versterkte wijn. Het is een Spaanse drank dat al meer dan 2000 jaar bestaat. De regio voor sherry vind je in de zuid-Spaanse provincie Cadiz rondom de stad Jerez de la Frontera. De wijngaarden vallen gelijk op door de witte aarde, wat Albariza wordt genoemd. Albariza absorbeert water en geeft het dan langzaam af aan de wortels van de wijnrank. Door deze gecontroleerde afgifte van water tijdens de droge zomermaanden kunnen de wijnranken optimaal groeien. Na de oogst begint het echt ingewikkelde en tijdrovende proces. Sherry wordt namelijk gemaakt via een uniek productieproces genaamd het solerasysteem. Hierbij zijn eikenhouten sherryvaten op elkaar gestapeld waarbij de jonge, net geoogste wijn in de bovenste laag vaten wordt gedaan. De wijnmaker zorgt ervoor dat de vaten niet helemaal gevuld zijn zodat er een oppervlakte van de wijn overblijft dat in contact is met de lucht in dat vat. Hierdoor ontstaat een laagje gist wat 'flor' wordt genoemd en een bijzondere invloed heeft op de smaak van sherry. Uit de onderste laag vaten wordt een deel van de oudste sherry getapt en vervolgens gebotteld waarna de onderste vaten worden aangevuld met de wijn uit de laag daarboven.

Soorten sherry

Bijna alle soorten sherry worden gemaakt van de palominodruif. Bijzonder genoeg zijn er veel verschillende smaken sherry te krijgen. Van heel droog tot heel zoet. Zo is een fino of een manzanilla heel droog van smaak met vaak een ziltige afdronk en is een Cream sherry of een Pedro Ximénez juist heel zoet met smaken van rozijnen.

Wijnadvies nodig

Ben je op zoek naar iets bijzonders of heb je een bijzondere gelegenheid dan kunnen onze specialisten je verder helpen. Samen met de wijnspecialist helpen wij je graag zoeken naar de perfecte wijn voor elke gelegenheid. Wij zijn bereikbaar via 030 6000355 of via mail helpdesk@qeuze.com. Wij zijn bereikbaar via 030 6000355 of via mail helpdesk@qeuze.com

Altijd als eerste het laatste nieuws

Wil je op de hoogte blijven van onze acties, nieuwe producten en leuke culinaire weetjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en volg ons via social media. Je krijgt dan als eerste het laatste nieuws en blijf je op de hoogte van alles over wijnen zoals sherry, sterke dranken en delicatessen. Schrijf je hier in!