Local Storage seems to be disabled in your browser.
Voor de beste ervaring op onze site moet je de lokale opslag in je browser inschakelen.

Biologische wijn

Biologische wijn
Aflopend sorteren

20 Items

per pagina
 1. SALE
  Chateau d'Estoublon reserve Rosé magnum (1,5L) ..
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 19,95 Speciale prijs € 15,95
 2. SALE
  Eymann Gönnheimer Weissburgunder (75cl)
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 10,95 Speciale prijs € 9,95
 3. SALE
  Eymann Toreye Spätburgunder (75cl)
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 21,50 Speciale prijs € 19,50
 4. SALE
  M. Chapoutier Chateauneuf du Pape ‘Barbe Rac’ 2008 (75cl)
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 99,00 Speciale prijs € 89,00
 5. SALE
  M. Chapoutier Côte Rôtie ‘La Mordorée’ Rouge 2007 (75cl)
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 179,00 Speciale prijs € 149,00
 6. SALE
  M. Chapoutier Ermitage ‘De L’Orée’ Blanc 2001 (75cl)
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 299,00 Speciale prijs € 249,00
 7. SALE
  M. Chapoutier Ermitage ‘De L’Orée’ Blanc 2010 (75cl)
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 349,00 Speciale prijs € 299,00
 8. SALE
  M. Chapoutier Ermitage ‘Le Pavillon’ Rouge 2008 (75cl)
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 229,00 Speciale prijs € 179,00
 9. SALE
  M. Chapoutier Hermitage ‘Chante-Alouette’ Blanc 2011 (75cl)
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 79,00 Speciale prijs € 59,00
 10. SALE
  Sparkling Tea BLA alc. vrij (75cl)
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 21,50 Speciale prijs € 19,95
 11. SALE
  V-Rosé (75cl)
  Rating:
  100%
  Normale prijs € 13,95 Speciale prijs € 11,95
 12. 1,75L
Aflopend sorteren

20 Items

per pagina

Biologische wijn

De trend biologisch is inmiddels geen trend meer te noemen. Biologische producten zijn niet weg te denken uit de maatschappij en de consument kiest heel bewust voor deze producten. Wijnboeren zijn in de afgelopen jaren meegegaan met deze ontwikkeling, maar voordat een wijngaard volledig biologisch genoemd mag worden is de wijnboer drie jaar verder. In die drie jaar moeten de druiven droogte, zomerse hagelbuien of ziektes doorstaan hebben zonder interventie van chemische bestrijdingsmiddelen. Pas na drie jaar kan een wijngaard dus ‘schoon’ verklaard worden. In de bodem is er dan geen spoor meer van de bestrijdingsmiddelen te vinden. De term biologisch is niet alleen maar toepasbaar als de wijngaard schoon is. Ook in de wijnkelder mag de wijnboer enkel nog biologische producten gebruiken.

Sommige wijnboeren gaan nog een stap verder en maken biodynamische wijnen. Dit is per definitie óók biologische wijn, maar bij biodynamische wijn kijkt de boer naar de natuur in zijn geheel als ‘dynamie’. Dat betekent dat er een groter ecosysteem in de wijngaard aanwezig is. De grond en de druiven worden gevoed met organische bemesting en bij het oogsten kijkt de boer naar de cyclus van de zon en de maan. Dit heeft te maken met de aantrekkingskracht van de aarde (eb en vloed) en kan veel informatie geven over het juiste moment van de oogst. Het klinkt aanvankelijk nogal vergezocht, maar biodynamische wijnbouw is wetenschappelijk onderbouwd en het controleorgaan Demeter houdt streng toezicht.

Waar het uiteindelijk allemaal om draait is of al deze moeite ook terug te proeven is. Waar vroeger de smaak van biologische wijnen nog behoorlijk verschilde van niet-biologische wijnen is dat verschil nu amper merkbaar. Biologische wijnen hebben het voordeel dat ze meer gebalanceerd kunnen smaken door de gezonde leefomgeving van de druiven en door minder toevoegingen en aanpassingen tijdens het vinificatieproces. Echter, juist door het verminderen van toevoegingen zoals bijvoorbeeld het conserveermiddel sulfiet, kan dit resulteren in een minder lang houdbare wijn.

Online wijnen bestellen

Online bestellen vanaf de bank of keukentafel? Bij Qeuze.com kun je gemakkelijk, snel en veilig jouw smaken van vele wijnhuizen bestellen in ons culinaire warenhuis! De ruime keuze in wijnen van bekende en minder bekende wijnhuizen. Alleen de beste wijnen verdienen een plek in ons assortiment. Deze selectie wordt gedaan door een panel van specialisten, vinologen en wijnkenners. Doordat wij niet alleen wijn verkoopt maar ook delicatessen en diverse accessoires weten wij als geen ander de juiste combinaties te maken waar je als wijnliefhebber naar op zoek bent. Met onze speciale fles verpakking weet je zeker dat jou bestelling zonder schade ontvangen gaat worden. Bestellingen voor 16:00 uur worden dezelfde dag nog verzonden. Mocht je niet kunnen wachten dan kan je je bestelling ook direct ophalen. Alle bestellingen zijn tijdens kantooruren af te halen in De Meern. 

Wijnadvies nodig

Ben je op zoek naar iets bijzonders of heb je een bijzondere gelegenheid dan kunnen onze specialisten u verder helpen. Samen met de sommelier helpen wij u graag zoeken naar de perfecte wijn voor elke gelegenheid. Wij zijn bereikbaar via 030 6000355 of via mail helpdesk@qeuze.com

Altijd als eerste het laatste nieuws

Wil je op de hoogte blijven van onze acties, nieuwe producten en leuke culinaire weetjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en volg ons via social media. Je krijgt dan als eerste het laatste nieuws en blijf je op de hoogte van alles over biologische wijn, sterke dranken, delicatessen en geschenken. Schrijf je hier in!