Local Storage seems to be disabled in your browser.
Voor de beste ervaring op onze site moet je de lokale opslag in je browser inschakelen.

Grande Provence

Grande Provence
Gratis thuisbezorgd vanaf 50 euro   |   Direct af te halen in Vianen   |   Snelle levering en service
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
 1. SALE
  Grande Provence Amfora 2015 (75cl) ..
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 45,95 Speciale prijs € 34,95
 2. SALE
  Grande Provence Sauvignon Blanc (75cl) ..
  Rating:
  86%
  Normale prijs € 11,95 Speciale prijs € 9,50
 3. SALE
  The Grande Provence Red 2014 (75cl)
  Rating:
  93%
  Normale prijs € 45,95 Speciale prijs € 39,95
Gratis thuisbezorgd vanaf 50 euro   |   Direct af te halen in Vianen   |   Snelle levering en service
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina

Online Grande Provence kopen

Grande Provence Estate heeft een trotse geschiedenis van meer dan 300 jaar. Gelegen in de prachtige Franschhoek-vallei in Zuid-Afrika Western Cape, met wijngaarden verspreid over 30 hectare met glooiende vergezichten over de vallei. De wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele technieken van de hoogste kwaliteit. De onderscheidende wijnen die worden geproduceerd weerspiegelen de passie en het enthousiasme van de wijnbereiding van het team van Grande Provence.

Importeur van Grande Provence wijnen

Qeuze ( onderdeel van de Buspro Group ) is sinds 2013 de officiele importeur van de wijnen van Grande Provence. De wijnen zijn online te koop bij Qeuze.com maar ook te vinden in vele restaurants en terrassen in Nederland. Daarnaast zal je de wijnen exclusief kunnen kopen bij de geselecteerde speciaalzaken. 

Angels Tears wijnen

Naast Grande provence maakt dit huis ook nog de huiswijnen van Angels Tears. In de 17e eeuw, temidden van de weelderige Kaapse wijnstokken, had de oogst een uitstekend wijnoogst. Volgens de legende kropen de engelen in de kelder en hadden tranen van vreugde wanneer deze prachtige wijn hun lippen raakte. Tot op heden is elke druppel Angels Tears Wine een getuigenis voor deze legende en Grande Provence is trots op de erfenis. Elke fles bevat dan ook precies 8888 tranen, dit is voldoende om een hele fles te vullen met deze heerlijke wijn. Angels Tears heeft een waanzinnige huiswijn selectie: Angels Tears zoet wit, rose, wit en rood. 

De geschiedenis van Grande Provence

Om religieuze vervolging te voorkomen vluchtte de Franse protestant Pierre Joubert meer dan 300 jaar geleden van het Franse plaatsje La Motte-d'Aigues in de Provence naar in Olifantshoek. Later zou dit omgedoopt worden tot Franschhoek. Pierre en zijn vrouw hebben naast hun eigen wijnboerderij ook andere lokale wijn boerderijen verworven waaronder Belingchamp, L'Ormarins, La Motte en La Roche.

In 1732, op 67-jarige leeftijd, stierf Pierre, die een erfenis achterlaten voor de generaties van hectare wijngaarden en uitstekende voorbeelden van Kaapse Hollandse architectuur, waarvan het meest opmerkelijke is het Manor House in het Grande Provence Heritage Wine Estate. 

De volgende opvallende eigenaar was graaf Riccardo Agusta, waarna twee van de wijnen van de Estate werden genoemd. Graaf natuurbewaarder en succesvolle ondernemer, Riccardo Agusta verwierf in 1991 Grande Provence.

In april 2004 kochten de nieuwe eigenaars, een consortium Nederlandse en Belgische zakenlieden, Grande Provence Estate. Hun passie voor fijn eten, uitstekende wijn, buitengewone gastvrijheid en hun liefde voor Afrika passen perfect bij deze heerlijke wijnen. Alex van Heeren is nog steeds dagelijks betrokken bij het maken en zijn passie voor wijnen. Nederland is een van de belangrijkste export landen. Sinds 2013 is Qeuze ( onderdeel van de Buspro group ) de officiële importeur van Grande Provence en Angels Tears ( wat uit hetzelfde wijnhuis komt )

Altijd als eerste het laatste nieuws

Wil je op de hoogte blijven van onze acties, nieuwe producten en leuke culinaire weetjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en volg ons via social media. Je krijgt dan als eerste het laatste nieuws en blijf je op de hoogte van Grande Provence en alles over deze wijnen, sterke dranken, delicatessen, smaakvolle cadeaus en relatiegeschenken. Schrijf je hier in!