Local Storage seems to be disabled in your browser.
Voor de beste ervaring op onze site moet je de lokale opslag in je browser inschakelen.

Marsala

Marsala
We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Marsala

Marsala is de versterkte wijn uit Italië. Sicilië om precies te zijn. De druiven Grillo, Catarratto en Inzolia vormen het trio voor deze wijn. Het vinificatieproces van Marsala is vergelijkbaar met die van sherry. Net als bij sherry gebruiken ze op Sicilië het solerasysteem waarin wijnen uit verschillende jaren steeds worden gemengd. Van oude wijn naar jonge wijn. Hiermee waarborgt de wijnmaker een constante kwaliteit.

Hoewel de wijn in dezelfde categorie als Port en Madeira valt, is dit in Nederland een minder populaire wijn om te drinken en gebruiken we Marsala hier vaker in de keuken. Afhankelijk van de smaak (zoet, semi-zoet of zoet) is Marsala in te zetten bij chocolade, spruitjes en om te gebruiken als ingrediënt in een heerlijke saus bij kip of varken. De meest bekende toepassing is natuurlijk in tiramisu!

Je vindt Marsala in vijf kwaliteitsniveau’s en het grootste verschil zit hem in de rijpingstijd, van één tot tien jaar (en langer!). Fine en Superiore worden veelal gebruikt in de keuken. Bij Superiore Riserva, Virgin en Virgin Stravecchio ligt de kwaliteit hoger en hiervan zou het zonde zijn dat ze eindigen in de pan.

Wijnadvies nodig

Ben je op zoek naar iets bijzonders of heb je een bijzondere gelegenheid dan kunnen onze specialisten u verder helpen. Samen met de sommelier helpen wij u graag zoeken naar de perfecte wijn voor elke gelegenheid. Wij zijn bereikbaar via 030 6000355 of via mail helpdesk@qeuze.com

Altijd als eerste het laatste nieuws

Wil je op de hoogte blijven van onze acties, nieuwe producten en leuke culinaire weetjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en volg ons via social media. Je krijgt dan als eerste het laatste nieuws en blijf je op de hoogte van alles over wijnen, Marsala, sterke dranken en delicatessen. Schrijf je hier in!