Local Storage seems to be disabled in your browser.
Voor de beste ervaring op onze site moet je de lokale opslag in je browser inschakelen.

Madeira

Madeira
We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Madeira

Naast Port is Portugal ook een belangrijke producent van een andere versterkte wijn. Op het gelijknamige eiland wordt er Madeira gemaakt. Madeira is in de geschiedenis een belangrijke plek geweest waar handel over zee samenkwam. De zeelieden namen bij vertrek de wijn mee naar huis, maar de reis duurde vaak lang. Dit had invloed op de stijl van de wijn.

Traditioneel werd Madeira gemaakt van Sercial, Verdelho, Boal of Malvasia. Tegenwoordig maakt men steeds meer gebruik van de druivensoort Tinta Negra en kunnen er kleine hoeveelheden van de traditionele druiven toegevoegd worden. Madeira gemaakt van Tinta Negra komt in vier stijlen: droog, semi-droog, semi-zoet en zoet.

Tijdens de fermentatie van de wijn zetten de aanwezige suikers zich om in alcohol. Afhankelijk van de stijl die men wil verkrijgen wordt er een moment gekozen waarop wijnalcohol toegevoegd waardoor de fermentatie stopt. Hoe zoeter de stijl, hoe eerder dit gebeurt. Madeira werd vroeger vervoerd in de scheepsromp van het schip waar het er erg warm kon worden. Dit proces wordt nu op twee manieren nagebootst; in houten vaten in de zon of in temperatuur gereguleerde stalen tanks.

Afhankelijk van de stijl verschilt de smaak van Madeira van subtiele fruitaroma’s tot smaken van noten, karamel en dadels.

Wijnadvies nodig

Ben je op zoek naar iets bijzonders of heb je een bijzondere gelegenheid dan kunnen onze specialisten u verder helpen. Samen met de sommelier helpen wij u graag zoeken naar de perfecte wijn voor elke gelegenheid. Wij zijn bereikbaar via 030 6000355 of via mail helpdesk@qeuze.com

Altijd als eerste het laatste nieuws

Wil je op de hoogte blijven van onze acties, nieuwe producten en leuke culinaire weetjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en volg ons via social media. Je krijgt dan als eerste het laatste nieuws en blijf je op de hoogte van alles over wijnen, Madeira, sterke dranken en delicatessen. Schrijf je hier in!