Local Storage seems to be disabled in your browser.
Voor de beste ervaring op onze site moet je de lokale opslag in je browser inschakelen.

Chardonnay

Chardonnay
Aflopend sorteren

18 Items

per pagina
 1. SALE
  Dumanet Chardonnay Réserve (75cl)
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 8,95 Speciale prijs € 7,50
 2. SALE
  El Coto de Rioja 875m Chardonnay (75cl)
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 11,95 Speciale prijs € 10,95
 3. SALE
  Francis Ford Coppola Diamond Collection Chardonnay (75cl)
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 15,95 Speciale prijs € 14,50
 4. SALE
  Tokara Reserve Chardonnay (75cl) ..
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 17,95 Speciale prijs € 14,95
Aflopend sorteren

18 Items

per pagina

Online Chardonnay wijn bestellen

Qeuze.com biedt meer dan 50 soorten wijndruiven met bijbehorende wijnen. Het is dus nog wel even werk om ze allemaal te testen. Maar met onze smaakselectie en uitleg over de meest voorkomende druiven hopen we je toch wat verder te helpen. Mocht je toch nog vragen hebben dan helpen wij je graag verder

De Chardonnay druif is misschien wel de meest populaire druif. Hij is bekend bij het grote publiek en komt voor over heel de wereld. Dit is te danken aan de hoogwaardige en heerlijke Bourgogne.  Bekende streken van de Chardonnay zijn onder andere de Chablis ( nee, Chablis is geen druif maar een streek ) en de Meursault.

De naam Chardonnay komt van het Franse plaatsje ‘Chardonnay’ in de Bourgogne Frankrijk.  De druif kan zich gemakkelijk aanpassen naar het klimaat en de bodem. Tevens kan goed tegen koelere en warmere klimaten. Het is dan ook niet zo gek dat de Chardonnay druif voor komt in vele landen zoals Frankrijk, Italië en Spanje. Maar ook in de nieuwe wereld landen zoals Californië, Australië, Zuid-Afrika, Chili, Nieuw-Zeeland en Australië hebben tegenwoordig waanzinnige Chardonnay wijnen. Als voorbeeld is de Grande Provence Chandonnay met vele prijzen.

De smaak van Chardonnay

De smaak van de Chardonnay wijn is veel voller en ronder dan bijvoorbeeld de Sauvignon Blanc wijnen. De smaak kan uitlopen van fris en fruitig tot vol en boterachtig. Door het toevoegen van hout rijping ontstaat een soepele, zachte en ronde smaak. Dit is vaak duidelijk te zien aan de diep gele kleur. De Chardonnay druif komt voor in vele wijnen maar is ook terug te vinden als basis voor de Champagne. Samen met de Pinot Noir en Pinot Meunier zijn zij de basis voor vele soorten champagnes. De Blanc de blancs Champagne van onder andere Ruinart bestaat voor 100% uit Chardonnay.

Gemakkelijk online bestellen bij het culinaire warenhuis

Online wijnen bestellen vanaf de bank of keukentafel? Bij Qeuze.com kun je gemakkelijk, snel en veilig jouw smaken van vele wijnhuizen bestellen in ons culinaire warenhuis! De ruime keuze in wijnen van bekende en minder bekende wijnhuizen. Alleen de beste wijnen verdienen een plek in ons assortiment. Deze selectie wordt gedaan door een panel van specialisten, vinologen en wijnkenners. Doordat wij niet alleen wijnen verkoopt maar ook delicatessen en diverse accessoires weten wij als geen ander de juiste combinaties te maken waar je als wijnliefhebber naar op zoek bent. Met onze speciale fles verpakking weet je zeker dat jou bestelling zonder schade ontvangen gaat worden.  

Advies nodig over onze wijnen?

Ben je op zoek naar iets bijzonders of heb je een bijzondere gelegenheid dan kunnen onze specialisten u verder helpen. Samen met de specialist helpen wij u graag zoeken naar de delicatessen voor elke gelegenheid. Wij zijn bereikbaar via 030 6000355 of via mail helpdesk@qeuze.com

Altijd als eerste het laatste nieuws

Wil je op de hoogte blijven van onze acties, nieuwe producten en leuke culinaire weetjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en volg ons via social media. Je krijgt dan als eerste het laatste nieuws en blijf je op de hoogte van alles over wijnen zoals deze chardonnay, sterke dranken, delicatessen en smaakvolle geschenken. Schrijf je hier in!