Webshop keurmerk

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Qeuze.com biedt meer dan 50 soorten wijndruiven met bijbehorende wijnen. Het is dus nog wel even werk om ze allemaal te testen. Maar met onze smaakselectie en uitleg over de meest voorkomende druiven hopen we je toch wat verder te helpen. Mocht je toch nog vragen hebben dan helpen wij u graag verder. 

 

 

De populaire Cabernet Sauvignon druif is één van de meest bekende en ontstaan is uit een kruising van de Cabernet Franc met de Sauvignon Blanc en is ontstaan in de Médoc, in de Franse Bordeaux-streek.  Hij heeft een volle fruitige smaak en een donkere kleur.

 

De Cabernet Sauvignon druif is de meest gebruikte druif voor rode wijn en  is tegenwoordig op veel plekken in Europa te vinden, maar ook in Australië, Chili, Californië en Zuid Afrika.

 

In vergelijking met de Merlot druif is de Cabernet Sauvignon complexer en minder toegankelijk. Het rijpingsproces is zeer belangrijk. Door de dikke schil bevat de Cabernet Sauvignon veel tannine waardoor jonge wijnen nogal hard overkomen. De druif wordt vaak gemengd met andere soorten zoals de Merlot en de Cabernet franc op deze stugheid weg te halen. Een andere oplossing is door de Cabernet Sauvignon druif op eikenhouten vaten te laten rijpen. Hierdoor wordt hij zachter en soepeler en krijg je de perfecte smaak.

 

De Cabernet Sauvignon heeft een lange bewaartijd. Hierdoor ontstaat op den duur een stevige, volle complexe wijn met smaken van zwarte bessen, kersen, pruimen, cederhout, leer en tabak. 

 

Een druif dat een goede wijnmaker kan waarderen maar niet eenvoudig is om te maken.

 

 

De top 3 Cabernet Sauvignon wijnen van Qeuze:

 

7 Artikel(en)

per pagina

7 Artikel(en)

per pagina

Online Cabernet Sauvignon wijn bestellen

Online wijnen bestellen vanaf de bank of keukentafel? Bij Qeuze.com kun je gemakkelijk, snel en veilig jouw smaken van vele wijnhuizen bestellen in ons culinaire warenhuis! De ruime keuze in wijnen van bekende en minder bekende wijnhuizen. Alleen de beste wijnen verdienen een plek in ons assortiment. Deze selectie wordt gedaan door een panel van specialisten, vinologen en wijnkenners. Doordat wij niet alleen wijnen verkoopt maar ook delicatessen en diverse accessoires weten wij als geen ander de juiste combinaties te maken waar je als wijnliefhebber naar op zoek bent. Met onze speciale fles verpakking weet je zeker dat jou bestelling zonder schade ontvangen gaat worden. 

Bestel snel en veilig online

Qeuze.com biedt niet alleen een ruime keuze maar ook gemak en kwaliteit. Bestellingen doorgegeven voor 16:00 uur worden de volgende dag, mits  op voorraad, afgeleverd. Ook is het mogelijk om je bestelling direct af te halen bij ons logistieke centrum in Vianen. Bestellingen boven de € 40,- worden gratis binnen Nederland verzonden. Wijnen, champagne, sterke dranken, delicatessen en geschenken bestel je online gemakkelijk, snel en veilig bij Qeuze.com, het culinaire warenhuis van Nederland.