Webshop keurmerk

Druiven

Druiven


De eigenschappen van de verschillende druivenrassen bepalen voor het grootste deel de wijn. De smaken en geuren van de druiven bepalen of je een wijn goed vindt of juist niet. Onze wijnspecialisten zijn getraind om de druiven, smaken en geuren te herkennen. Maar door veel te proeven kan je dit zelf ook leren. Qeuze geeft regelmatig trainingen om je eigen smaak te ontwikkelen en daarmee jou ideale wijn te kunnen kiezen.


Bepaalde eigenschappen kan je al gelijk terugvinden in de wijndruif, hiermee kan je gemakkelijk een eerste selectie maken. Zo heeft de Cabernet Sauvignon de smaak van zwarte bessen en bramen. Hou je meer van tropisch fruit en de botersmaak dan is misschien de Chardonnay een goede tip.

 

Qeuze.com biedt meer dan 50 soorten wijndruiven met bijbehorende wijnen. Het is dus nog wel even werk om ze allemaal te testen. Maar met onze smaakselectie en uitleg over de meest voorkomende druiven hopen we je toch wat verder te helpen. Mocht je toch nog vragen hebben dan helpen wij u graag verder.

 

 

 

CHARDONNAY


De Chardonnay druif is misschien wel de meest populaire druif. Hij is bekend bij het grote publiek en komt voor over heel de wereld.

 

Dit is te danken door de hoogwaardige en heerlijke Bourgogne.  Bekende streken van de Chardonnay zijn onder andere de Chablis ( nee, Chablis is geen druif maar een streek ) en de Meursault. 

 

Lees meer over de Chardonnay druif >> 

     
   

MERLOT

 

De Merlot druif is een van de meest traditionele druivensoorten uit de Bordeaux streek. De Merlot is samen met de Cabernet Sauvignon de belangrijkste druif van Zuidwest Frankrijk

 

Naast Frankrijk is Californië een belangrijk productieland van de Merlot druif. De druif is naast Frankrijk en Californië ook te vinden in Italië, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Australië en Chili. 

 

Lees meer over de Merlot druif >>

     
 

CABERNET SAUVIGNON

 


De populaire Cabernet Sauvignon druif is één van de meest bekende en ontstaan is uit een kruising van de Cabernet Franc met de Sauvignon Blanc en is ontstaan in de Médoc, in de Franse Bordeaux-streek.

 

Hij heeft een volle fruitige smaak en een donkere kleur

 

 

Lees meer over de Cabernet Sauvignon druif >>

     
   

PINOT GRIS

 


De Pinot Gris druif ( Pinot Grigio in Italië ) kennen we van de witte wijnen en is op dit moment een echte trend.

 

Hij bestaat al sinds 1711 maar is de laatste tijd enorm gestegen in populariteit en wordt vaak gedronken bij pikant eten zoals Indonesisch en Chinees.

 

 

Lees meer over de Pinot gris druif >>

     
   

SAUVIGNON BLANC

 

 

De Sauvignon Blanc is de meest verbouwde druif wereldwijd en groeit op dit moment enorm hard in Nederland aan populariteit.

 

We zien een grote groep ‘oude’ Chardonnay drinkers overstappen op de drogere frissere Sauvignon Blanc wijn. Vooral op feestjes en tijdens de borrel is de Sauvignon Blanc er populair.

 

 

Lees meer over de Sauvignon Blanc druif >>

     
 

PINOT NOIR

 


De Pinot Noir druif is ongeveer 2000 jaar geleden ontstaan in Frankrijk waar de Romeinen er al wijn van maakte.

 

Al hoewel andere beweren dat de herkomst in Egypte ligt. Waar hij ook ontstaan is, het blijft een zeer moeilijke druif aangezien hij erg gevoelig is voor ziektes en rot erg snel.

 

 

Lees meer over de Pinot Noir druif >>