OP=OP

Scanpan Classic Koksmes 26cm (U) 

Het belangrijkste mes in elke keuken. Professionele koks prefereren een koksmes met een lemmet van 26 cm of zelfs nog groter. Koksmessen zijn ook bedoeld om in snel tempo grote hoeveelheden voedsel te snijden. Consumenten kiezen vaak voor een bescheidener afmeting, meestal met een lemmet lengte van 20 cm.

Van: € 65,95

Nu voor: € 49,95


Zakelijke offerte vragen
X

Wilt u een advies of een offerte voor dit product?

Vul je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een passende offerte.

Uw gegevens

* Vereiste velden

 

Aanvullende informatie

Details

Scanpan messen
De messen uit de serie “Classic” voldoen aan de hoge norm die tegenwoordig gesteld wordt aan kwaliteitsmessen. Het lemmet is gesmeed door verhitting en heeft een hardheid van 57 Rockwell.* Het snijoppervlak van het mes is volgens Europees gebruik geslepen in een hoek van 20-22°. De ovale greep van het mes is ergonomisch vormgegeven en met gevoel voor design ontworpen. Mede door de stijlvolle metalen afwerking aan de achterzijde van het heft wordt een optimale balans verkregen. *De hardheid van het staal zegt veel over de kwaliteit van een mes, hieronder een overzicht van eigenschappen van messenstaal met verschillende hardheden in Rockwell (HRC):

• Tot 52 HRC: Te zacht voor het fabriceren van messen.
• 52-54 HRC: Vrij zacht staal, redelijke kwaliteit. Messen met deze hardheid zijn gestanste messen (zgn bandstaal) Deze messen zijn een stuk goedkoper, maar de kwaliteit is niet vergelijkbaar met die van gesmede messen.
• 54-56 HRC: De hardheid van veel Franse koksmessen. Het staal is voldoende hard voor gebruik in de keuken, maar regelmatig gebruik van een aanzetstaal is nodig om het mes scherp te houden. Messen met deze hardheid zijn meestal makkelijk te slijpen.
• 56-58 HRC: Hardheid die bij professionele Duitse keukenmessen wordt toegepast. Messen met deze hardheid blijven voor gebruik in de keuken voldoende lang scherp, zijn nog net aan te zetten op een aanzetstaal en zijn nog redelijk goed te slijpen. Hier valt dus ook de “Classic” serie van SCANPAN onder.
• 58-60 HRC: Hardheid die je over het algemeen tegenkomt bij de betere keukenmessen uit Japan, zoals die van Global. Deze messen blijven aanzienlijk langer scherp dan goedkopere messen, maar zijn al weer een stuk lastiger te slijpen.
• 60-62 HRC: Messen met deze hardheid blijven lang scherp, maar er is kans op brosheid en de messen zijn vaak moeilijk te slijpen. Met moderne staalsoorten zijn deze nadelen redelijk te onderdrukken, maar de kwaliteit is sterk afhankelijk van de kwaliteit van het gehele productieproces.
• 63-66 HRC: Momenteel zijn er messen verkrijgbaar met hardheden tot 66 HRC. Dit zijn geen messen voor het merendeel van de gebruikers, maar meer voor een specifieke groep liefhebbers. Messen met een dergelijke hardheid hebben nadelen zoals brosheid met als gevolg het uitbreken van stukjes van het lemmet bij onzorgvuldig gebruik, en vaak een lage weerstand tegen corrosie. Na gebruik meteen schoonmaken dus.

Specificaties

Aanvullende Informatie

Artikelnummer 11150074
Merk Nee
Land van herkomst Denemarken
Type mes Koksmes
EAN code Nee

Recensies

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Scanpan Classic Koksmes 26cm (U) 

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Prijs
Smaak
Kwaliteit

Klantenservice

Heb je een vraag?

Heb je een vraag, opmerking of klacht? Via onze online klantenservice helpen wij je graag zo snel mogelijk! Wij zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar vanaf 08:30 uur tot 17:00 uur. Ons streven is om op werkdagen binnen 24 uur een reactie te geven op je vraag. Kijk ook eens bij onze veel gestelde vragen. Misschien vindt je hier gelijk een antwoord op uw vraag. Staat uw antwoord er niet tussen? Stel je vraag dan rechtstreeks via helpdesk@qeuze.com. Bellen kan natuurlijk ook via 030-6000297. Stuur je liever een WhatsApp dan zijn wij bereikbaar via 06 83231336