Voor de meest gevierde feestdag van Nederland bundelt Gin Mare zijn krachten met Masterchef-winnares en TV-chef Estée Strooker. Samen creëren zij het ultieme Koningsdagdrankje van dit jaar: de Golden King. Deze nieuwe cocktail is geïnspireerd op de Nederlandse specerijenroute uit de Gouden Eeuw en bevat een verrassende selectie van VOC-kruiden, naast ingrediënten als Gin Mare, cava en sinnaasappels. 


Estée, die in juni een boek uitbrengt over de Nederlandse eetcultuur, kwam tijdens haar voorbereidingen voor een reis naar India op het idee om VOC-kruiden in haar Koningsdagcocktail te verwerken. “Kruiden hebben mij als kok altijd gefascineerd. Mijn reis naar India inspireerde mij om te experimenteren met de kruiden die door Nederlanders naar Europa zijn gebracht. Vooral kurkuma trok mij meteen aan, door zijn rijke kleur en subtiele, houtachtige geur. Die heb ik gecombineerd met andere, meer bekende kruiden als nootmuskaat, peper en kruidnagel” aldus de Chef. Ingrediënten als sinnaasappel en citroentijm, die perfect bij de botanicals in Gin Mare aansluiten, versterken het aroma van de cocktail en maken het geheel af. “De Golden King is een frisse en exotische cocktail die gemakkelijk te bereiden is én indruk maakt op je gasten. 


Gin Mare is een bijzonder smaakvolle Spaanse gin uit de super-premium categorie. Met een unieke combinatie van verrassende botanicals zoals arbequina olijven, basillicum en tijm, opent Gin Mare de deur naar een geheel nieuwe wereld van
smaakbeleving.


Bereidingstijd: 20 minuten en is geschikt voor 8 personen.


Voor de Golden King is een zelfgemaakte siroop nodig: de Koningssiroop. Hieronder vind je de ingrediënten en uitleg om deze siroop zelf te maken.


Ingrediënten Koningssiroop:


Schil de sinaasappel en leg de schillen in de pan. Voeg de suiker bij de sinaasappelschillen en wrijf met je handen zo’n 5 minuten lang de suiker in de schillen. Je zult zien dat de suiker verkleurt en gaat klonteren. Voeg hierna de roze peperbessen, de kurkuma en de kruidnagels bij de sinaasappelsuiker en roer door elkaar met een lepel. Zet de pan vervolgens op laag vuur en voeg het water toe. Laat de suiker smelten tot een siroop en blijf ondertussen roeren zonder het mengsel te laten koken. Zet het vuur uit als de suiker is gesmolten en laat het geheel ongeveer 10 minuten rusten en afkoelen. Zeef vervolgens de siroop en bewaar het in een fles of bakje.


Ingrediënten Golden King Cocktail:


Schenk in elk glas 40 ml Gin Mare en 20 ml huisgemaakte Koningssiroop. Roer met een dessertlepel kort door de glazen, zodat de siroop en de gin met elkaar mengen. Top de cocktails af met Cava en garneer de Golden King met een takje citroentijm.


Proost alvast !