Prowein is wereldwijd een uniek wijn evenement. Met meer dan 60.000 bezoekers en 6.870 exposanten is er geen enkel ander wijn event dat zo'n groot aanbod heeft in wijn leveranciers als de prowein in Düsseldorf. Reden genoeg voor Qeuze om jaarlijks een bezoek te brengen aan deze beurs. Dat wordt heel veel proeven en natuurlijk ook weer uitspugen.

We zijn naar prowein gegaan met een belangrijke doelstelling: Ons assortiment nog verder uitbereiden met wijnen uit europa maar ook uit nieuwe landen zoals Chili. En we kunnen alvast verklappen: Dat is zeker gelukt.  Wij zijn trots om vanaf medio april een geweldige range aan wijnen van Kloster Ebernach uit de Moezel te mogen voeren. Martin Cooper is van origine een Australische wijnmaker, die sinds 2014 prachtige riesling wijnen maakt op volledig biologische wijze. Prachtige toegankelijk droge riesling als Die Answer ist Riesling Bleu zijn perfect bij schaal- en schelpdieren of gevogelte. Uitzonderlijk zijn de Orange wijnen, de Orange riesling ‘15 heeft maar liefst 300 dagen ‘schilcontact’ in Amfora gehad. Het zijn zuivere, minerale wijnen, waarmee Martin zijn visitekaartje afgeeft en aan het begin staat van een nieuwe stijl wijnen uit de prachtige moezelvallei nabij de plaats Cochem.

Een andere wijn die wij geselecteerd hebben is afkomstig uit Chili van Casas Patronales uit de Maule Valley nabij de kustlijn. De wijnen die hier worden gemaakt hebben in het terroir waar ze groeien te maken met temperatuurschommeling van ruim 40 graden overdag, die binnen een paar uur dalen tot ongeveer 8 graden. Dit komt de smaak en kwaliteit van de wijnen zeer ten goede. De Chucaro-lijn bevat wijnen die zeer smaakvol zijn en uitstekend qua prijs/kwaliteit. Zeer geschikt als ‘huiswijn’. De Reserva-lijn bestaat uit een aantal uitgesproken wijnen van o.a. Cabernet Sauvignon, Shiraz en Carménéra, die een lagering hebben ondergaan op frans eikenhouten vaten.

En dan nog een topper uit Oostenrijk, nabij Wenen in het plaatsje Gümpoldskirchen  bevinden zich de wijngaarden van de familie Krug. Sinds 1746 maakt de familie Krug prachtige wijn in de Thermenregio. Uiteraard een heerlijke Grúne Veltliner en een machtig mooie Zweigelt, maar echt uitzonderlijk zijn de Krug ‘Versuchung’ Weiss (Grauburgunder + Pinot Gris) en zijn Krug ‘Vollendung’ Rotgipfler die door houtrijping een sensationele smaak heeft gekregen. De Krug ‘Versuchung’ Rot, van Zweigelt, Merlot en Cabernet Sauvignon is een echte krachtpatser. Deze wijn heeft een Gold medaille en Best of Show award gekregen bij Mundus Vini 2017! Ook de Krug ‘Privat’ Cabernet Sauvignon die maar liefst 36 maanden op nieuw hout heeft gerijpt heeft een Gold Medaille en Best of Show award gekregen bij Mundus Vini 2017.

Wij zijn vol inspiratie en energie terug gekeerd naar De Meern en laten je graag binnenkort genieten van deze geweldige wijnen! Het wordt een mooi voorjaar met binnenkort weer de heerlijke asperges.

Wat kan het leven toch mooi zijn…. Santé!

TIP: Probeer eens de Krug Chardonnay met Hollandse Asperges en onze eigen gerookte zalm of rauwe ham uit Limburg!