Als je op een zaterdagmiddag door de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam loopt dan valt 1 ding gelijk op, het volle terras bij Brasserie van Dam. Sinds een aantal jaren runnen Nicolette van Dam en haar broer Sebastiaan deze populaire hotspot van Amsterdam Zuid met groot succes. Wij zochten ze op voor een heerlijk broodje zalm.  

Het begon allemaal in 1960 toen Jan van Dam de slagerij opende in Amsterdam Oud-Zuid.  In 1979 heeft zijn zoon, René van Dam de slagerij van zijn vader overgenomen. In 1996 opende René een traiteur in de Johannes Verhulststraat welke 2 jaar later verhuisde naar de Cornelis Schuytstraat. De traiteur heeft inmiddels plaats gemaakt voor de brasserie. 


De befaamde en geliefde Brasserie Van Dam is inmiddels niet weg te denken uit de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam. Je ervaart er de gezellige sfeer van een Parijse brasserie en de gastvrijheid van de familie Van Dam zelf. De naam is een begrip in Amsterdam én bekend in heel Nederland en staat voor kwaliteit en gastvrijheid. Gerechten als landbrood met ei-truffelsalade, shared platters en de côte de boeuf van de Green Egg typeren de keukenbrigade die haar gerechten met liefde, kwaliteit en creativiteit bereidt. Wij zijn dan ook trots dat wij de i'TRE zalm mogen leveren voor het inmiddels beroemde broodje zalm.

De deuren zijn geopend voor ontbijt, lunch, borrel én diner! 

Cornelis Schuytstraat 8-10
1071 JH Amsterdam
020-6706570

7 dagen per week geopend, meer informatie: www.vandambrasserie.nl