Het aftellen is begonnen: Binnenkort is het weer Pasen. Na het traditioneel paaseieren zoeken is het tijd voor het Paasontbijt met beschilderde eieren, verse jus d’ orange en natuurlijk scrambled eggs met vers gerookte i’TRE zalm op toast. Vervolgens moeten we opschieten want een paar uur later staan de vrienden en familie alweer voor de deur om te genieten van een hopelijk heerlijke lente dag bij jou thuis. Maar wat moet je allemaal in huis halen om iedereen te laten genieten van een hapje en een drankje ? Wij hebben een aantal leuke culinaire tips voor de perfecte borrel.

Om te beginnen proosten we met een heerlijke (gemakkelijke) bubbel. Onze wijnspecialist adviseert direct de Cava van Masia de la Luz. Feestelijker kan je de paasborrel niet beginnen toch? Deze cava is niet alleen heerlijk als aperitief maar ook nog eens heel leuk betaalbaar.

Vervolgens gaan we daarna over op de witte wijn. Een lekkere frisse en zeker niet te zware Sauvignon blanc zou dan zeker op z’n plaats zijn. Een favoriet van ons is de Grande Provence Sauvignon Blanc. Een mooie Zuid-Afrikaanse frisse witte wijn wat past bij vele gerechten en zeker bij de borrel. Mochten we inderdaad geluk hebben met het weer dan is het wel heel erg toepasselijk om een lichte rosé te schenken. Maar pas op, zorg dat hij niet te zwaar en te ‘kruidig’  is. Niet iedereen vind dat lekker.

Nu iedereen de smaak van de borrel te pakken heeft wordt het tijd voor wat kleine hapjes. Maak het jezelf zeker niet te moeilijk, jij hebt zelf ook een vrije dag hé! Populair in de horeca is de borrelplank. Het staat niet alleen heel erg leuk, het is ook nog een heel erg makkelijk en snel te maken. Onze chef heeft een paar leuke tips voor op de borrelplank.

Limburgse grotten ham

Qeuze.com heeft een heerlijke ham uit de grotten van Limburg in het assortiment.  Heerlijk mooi en dun gesneden en direct klaar om om de plank te leggen. Het enige wat je nog toe kan passen is een beetje peper en wat olijfolie. Probeer het vooral niet te netjes te doen, de ham mag best een beetje door elkaar liggen. Kijk hier voor het assortiment.

Gerookte zalm op een blini

Een absolute favoriet van onze chef en ook nog eens gemakkelijk klaar te maken. Verwarm de blini even op in de oven of pan (alleen warm maken). Dit kan je prima een uur vooraf al doen, het gaat erom dat ze afgebakken zijn. Leg er een mooi roosje van de i’TRE gerookte zalm op en maak het hapje af met een theelepel creme fraiche. En wil je helemaal indruk maken, strooi er dan wat Japanse kruiden met zeewier op.

Bruschetta pata negra

Een heerlijke Spaanse klassieker voor bij de borrel. Snij een stokbrood in mooie plakken en rooster ze heel even in de oven of grillpan. Smeer 1 kant vervolgens in met een wat knoflook en een halve tomaat, klein beetje i’TRE Classico olijfolie en wat grof zeezout. Nu hoef je alleen nog maar wat Pata negra ham erop te leggen en klaar ben je. Genieten maar!

Crackers met truffelmayonaise

Het makkelijkste borrelhapje om klaar te maken zijn de crackers met truffelmayonaise. Gewoon het potje op de plank, crackers ernaast en dippen maar. Maar pas op, de truffelmayonaise is sneller op dan je denkt.

Wij wensen je een culinair paasweekend met hopelijk een beetje geluk met het weer.