Het zijn weer zomerse temperaturen in Nederland, dat betekent automatisch ook dat het barbecue seizoen is begonnen. Maar welke wijn past er nou het beste bij de hamburger, sate of worstje? Samen met onze wijnspecialist hebben wij de 5 beste wijnen bij elkaar gezocht. 


Het is natuurlijk afhankelijk wat je op de BBQ gaat klaar maken, niet elke wijn is geschikt bij elk gerecht. We hebben een aantal favoriete gerechten geselecteerd en daarbij de beste wijn gevonden.


1. Verse vis zoals zalm 

Bij dit gerecht past een mooie vette wijn met veel body. De wijn moet een grote uitdaging aangaan om de sterke smaak van de zalm aan te kunnen. Wij adviseren in dit geval de Couveys Chardonnay uit Frankrijk.


2. Kippenpoten en kipsaté

De saté mag natuurlijk niet ontbreken op de BBQ. Door de aanwezige kruiden is een mooie Pinot Noir de beste keuze. Onze wijnspecialist denkt daarbij direct aan de Grande Provence Pinot Noir uit Zuid Afrika. De BBQ is direct een Braai geworden.


3. Spareribs en worstjes

De Amerikaanse trend zien we gelukkig ook steeds vaker in Nederland. Mooie grote stukken varkensvlees zoals spareribs of de ambachtelijke worsten van Brandt & Levie. Bij deze smaaksensatie kiezen we voor de Casas Patronales Reserva Privada Carménére uit Chili.


4. Biefstuk en rundvlees

Een mooie biefstuk bakken blijft een uitdaging, maar met een beetje oefenen lukt het zeker. De beste wijn volgens ons is de Cabernet Sauvignon of een merlot. De Angels Tears Rood heeft een combinatie van beide. Deze wijn is ook nog een prima om als borrelwijn te serveren.


5. Gegrilde groentes

De vegetarische BBQ is steeds populairder aan het worden, maar ook als bijgerecht zijn de gegrilde groentes ideaal. Wij adviseren bij de groentes dan ook een lichte wijn of rose zoals de AIX rosé  uit de Provence. 


Het blijft lastig om 1 wijn te selecteren voor de hele BBQ, mocht je toch een keuze willen maken dan komen wij uit bij de Couveys uit Frankrijk, serveer ze licht gekoeld ( ja, ook de rode wijn ) en je maakt iedereen aan tafel blij. Succes en proost alvast.