14 Februari, het moment dat je jezelf van de romantische kant kan laten zien ( mocht je dat niet al het hele jaar doen ). Je kan natuurlijk een bos rode rozen, een doosje chocolade of een kaartje laten bezorgen. Maar de echte cupido’s maken een cocktail dat zeker in de smaak zal vallen. Wij onderzochten de lekkerste Gin & Tonic cocktails voor Valentijnsdag.

Hendricks Gin & Tonic

Onze eerste cocktail is misschien wel gelijk de meest populaire cocktail van dit moment. De Hendricks Gin & Tonic. Op zoek naar de link van bloemen kwamen wij met onze cocktailspecialist al snel op de Hendrick’s Gin. Een populaire gin die normaal alleen bekend staat in combinatie met komkommer. Maar de kruiden van de Gin is jeneverbessen, komkommer en …. rozenblaadjes. Voor deze gelegenheid maken wij hm met de botanicals rozenknopjes en rozenblaadjes. Als tonic hebben wij gekozen voor de Fever Tree Elderflower.

Botanic Kiss met aardbeien

Deze Botanic Kiss is de “vrouwelijke” variant van de Botanic Premium Gin. Deze gin is wat zoeter en roze van kleur. Dit komt onder andere doordat er naast de gebruikelijke botanicals ook aardbeien, frambozen en bosbessen worden gebruikt. De Botanic Kiss komt het beste tot zijn recht met een premium gin, bijvoorbeeld de Fever Tree Indian Tonic. De ideale mix wat ons betreft als het gaat om de smaak van de liefde.

Gin Fizz ( Gin met prosecco )

Fizzy betekent in het Engels bruisend en sissend. En dat is deze heerlijke romantische cocktail zeker. Een mooi mix van gin, prosecco en citroensap. Wij maakte hm af met een aardbei, maar frambozen kan natuurlijk ook. Voor deze cocktail heb je nodig: 5 cl VanDyck Gin, 3 cl citroensap en 2 tl poedersuiker. Mix deze ingredienten samen met voldoende ijs in de shaker door elkaar. Verwijder de ijsblokjes en zeef de mix in een cocktailglas, vul aan met een heerlijke Bottega Gold Prosecco.