Browse by category

Aan de BAR met Harry van Café Bolle Harry

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne, Algemeen nieuws
Lees meer

Dit is het eerste interview van de reeks ‘Aan de BAR met…’ waarin we bij vrienden van Qeuze aanschuiven voor een leuk gesprek onder het genot van een glas wijn uit de BAR collection. BAR collection is onze eigen selectie wijnen die we nu in de horeca, aan de zakelijke markt en ook online introduceren. We horen natuurlijk graag van hen of de wijnen in de smaak vallen!

 

Een trip door truffelland

Door Annick Bakker in Delicatessen
Lees meer

Natuurlijk bevat de titel een kleine knipoog naar een ander soort truffels. Wij willen je natuurlijk veel liever vertellen over de culinaire toepassing van truffels. We reizen denkbeeldig af naar het land van de truffel, Italië, en beantwoorden een paar prangende vragen over dit unieke product.

Hoe maak je een goede Qeuze in champagne?

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne
Lees meer

Vanaf september begint het bij ons te kriebelen. De zomervakantie is voorbij, de herfst staat voor de deur en we tellen vanaf 16 september 100 dagen af tot Kerst. Dé periode voor culinaire en feestelijke producten. Daar hoort champagne ook bij! Maar hoe kies je jouw favoriet? We helpen je graag.

Masterclass Leer wijn proeven als een pro

Door Qeuze redactie in Evenementen, Algemeen nieuws
Lees meer

Hoe doen die wijnprofessionals dat toch? Ze nemen een klein slokje van de wijn, slikken het niet eens door (!) en staan vervolgens de complete groenten-en fruitafdeling van de supermarkt en het kruidentuintje van je buurvrouw op te noemen. Al die aroma’s in wijn, hoe komen die erin en hoe haal je ze eruit? Sterker nog, hoe onderscheid je ze van elkaar? Dat leer je tijdens de Masterclass ‘Leer wijn proeven als een pro’.

Masterclasses bij Qeuze

Door Qeuze redactie in Evenementen, Algemeen nieuws
Lees meer

Alles wat we doen bij Qeuze staat in het teken van culinair genieten. Ons assortiment is daarop ingesteld, maar ook zeker de evenementen en proeverijen die wij organiseren. Sinds kort verzorgen wij daarnaast masterclasses waarbij je meer kan leren over alle aspecten binnen wijn, diverse dranken en delicatessen. Vind hier meer informatie over de komende masterclasses.

Wat je moet weten over kaviaar

Door Qeuze redactie in Delicatessen
Lees meer

Kaviaar zien we als een luxe delicatesse en wordt daarom ook wel het zwarte goud genoemd. Het is een gewild product waar een bepaalde status aan kleeft. Maar door de hoge vraag naar kaviaar ging de populatie steur snel achteruit en mocht er door een nieuwe wetgeving niet zomaar meer naar gevist worden. Dus waar komt de kaviaar vandaag de dag vandaan? We leggen je het in deze blog uit. 

10 cocktailtermen voor barman en hobbyist

Door Annick Bakker in Dranken
Lees meer

Restaurants serveren cocktails passend bij elk gerecht, cocktailbars zijn momenteel ‘the place to be’ en ook thuis wordt er steeds meer met cocktails geëxperimenteerd. We kunnen er niet omheen dat cocktails drinken een populaire trend is. Om je te introduceren in de cocktailwereld leggen we je in deze blog 10 belangrijke cocktailtermen en cocktailaccessoires uit.

Waarom je cocktail wat bitters nodig heeft

Door Annick Bakker in Dranken
Lees meer

Een ingrediënt in een cocktail waar je maar een klein beetje van nodig hebt, maar wat een groots effect heeft op de smaak van de cocktail. In de laatste jaren zien we het gebruik ervan veel vaker terugkomen. Waar we het over hebben? Cocktailbitters! Maar wat zijn dat nou eigenlijk?

Proeven en doneren op het BBQ Interland

Door Annick Bakker in Delicatessen, Evenementen
Lees meer

Afgelopen zondag waren we aanwezig bij het BBQ Interland op het Betuws Wijndomein. We kwamen hier niet als bezoeker, maar we stonden er met een stand van onze i’TRE delicatessen. In deze blog vertellen we je meer over dit evenement.

7 cocktailglazen voor de meest gedronken cocktails

Door Annick Bakker in Dranken
Lees meer

Voor het maken van een cocktail kan je ontzettend veel accessoires gebruiken, maar het belangrijkste accessoire is natuurlijk het glas waaruit je de cocktail drinkt! Er bestaan veel verschillende cocktailglazen en elk is zo ontworpen dat alle ingrediënten van de cocktail zo goed mogelijk naar voren komen. We vertellen in deze blog over de 7 meest gebruikte glazen voor de meest gedronken cocktails.

Previous post