Browse by category

De Qeuze van de Sint: bisschopswijn

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne
Lees meer

Nog 7 nachtjes slapen en dan is het zover. De goedheiligman zal in heel het land de deuren langsgaan en cadeaus uitdelen. Na zo’n dag hard werken ploft Sinterklaas graag in zijn luie stoel en warmt hij op met een glaasje bisschopswijn.

Drie, twee, één… Aftellen voor Beaujolais Nouveau

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne
Lees meer

Prinsjesdag valt altijd op de derde dinsdag van september, maar veel liever tellen we de donderdagen af in november. De derde donderdag van november is namelijk de dag waarop de eerste wijn van 2018 op de markt komt: de Beaujolais Nouveau. Ook wel Beaujolais Primeur genoemd. Inmiddels zijn deze type wijnen tot echte cultwijnen uitgegroeid en staan kopers massaal in de rij om een fles te bemachtigen. Sommigen zeggen dat ze de kwaliteit van dat wijnjaar kunnen proeven. Anderen houden juist van de fruitige stijl van deze wijnen.

Sintspiratie: 4 originele Sinterklaascadeau’s

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne, Dranken, Delicatessen
Lees meer

Nog een klein maandje en dan gaan de Sint en zijn pieten onze deuren langs. Om Sint een beetje te helpen, hebben we alvast een paar mooie en originele geschenken voor hem uitgezocht.

Bloeddorstige drankjes voor Halloween

Door Annick Bakker in Dranken
Lees meer

Er bestaan van die mensen die anderen met veel plezier de stuipen op het lijf jagen. Ben jij altijd diegene die schrikt? Pak ze dan terug door met Halloween deze ‘scary’ drankjes voor te schotelen.

100 dagen tot Kerst

Door Qeuze redactie in Evenementen
Lees meer

Bij Qeuze zijn we begonnen met het aftellen tot Kerst. Wij vinden dit namelijk écht de gezelligste tijd van het jaar. Niet alleen vanwege de bedrijvigheid op kantoor, maar ook omdat de periode tot Kerst in het teken staat van culinair genieten. Zondag 16 september is het dan ook precies 100 dagen voor Kerst, voor ons het startpunt van de verkoop van de mooiste en lekkerste culinaire pakketten

Prijswinnend wijndomein in de Betuwe

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne
Lees meer

Het Betuws Wijndomein is dit weekend uitgeroepen tot één van de twee beste wijngaarden van de jaargangen 2017-2018. Tijdens de prestigieuze uitreiking van de Wijnkeuring van de Lage Landen in Amerongen werd het wijndomein van Diederik Beker beloond met maar liefst 7 zilveren medailles.

Uitgelicht: het wijnhuis Grande Provence

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne
Lees meer

De naam Grande Provence doet je waarschijnlijk denken aan een belangrijk wijnhuis in de Franse regio Provence. Niets is minder waar. Hoewel de rijke geschiedenis van dit wijnhuis bij een Fransman is begonnen, kent Grande Provence zijn oorsprong in Zuid-Afrika. We vertellen je er graag wat meer over.

Even voorstellen: Annick Bakker, de nieuwe wijnspecialist van Qeuze

Door Qeuze redactie in Algemeen nieuws
Lees meer

Per 1 augustus mag ik mezelf de wijnspecialist van Qeuze noemen en dat vind ik een prachtige titel. Vooral dat woord ‘specialist’ is een denkbeeldig klopje op mijn schouder. Hoewel… De specialisatie in wijn duurt nu toch al zo’n 3,5 jaar. 

barbecue wijnen

Door Qeuze redactie in Wijnen & Champagne
Lees meer

Het zijn weer zomerse temperaturen in Nederland, dat betekent automatisch ook dat het barbecue seizoen is begonnen. Maar welke wijn past er nou het beste bij de hamburger, sate of worstje? Samen met onze wijnspecialist hebben wij de 5 beste wijnen bij elkaar gezocht. 

Zomerse smaken met deze heerlijke Rebujito cocktail

Door Qeuze redactie in Dranken
Lees meer

Als je aan Spaanse cocktails denkt dan denk je gelijk aan de Sangria. Maar Spanje heeft nog veel meer te bieden. Onze Qeuze om tijdens dit mooie zomerse weer te drinken is de Rebuijto cocktail. Een nog redelijk onbekende mix van Sherry met 7up of een andere citroenachtige limonade. 

Previous post