Browse by category

Koningsdag, hoera! Maar hoe vier je zelf een royale verjaardag?

Door Annick Bakker
Lees meer

Op 27 april vieren we Koningsdag. De verjaardag van de koning. Deze feestdag wordt in Nederland uitgebreid gevierd met vrijmarkten en openlucht festivals. Ben jij binnenkort jarig en wil jij ook één keer als royal door het leven? Dan mogen daar een aantal luxe en bovenal culinaire producten niet bij ontbreken!

Borreltips voor Pasen

Door Qeuze redactie in Delicatessen
Lees meer

Binnenkort is het weer Pasen. Wat moeten we allemaal in huis halen om iedereen te laten genieten van een hapje en een drankje? Wij hebben een aantal leuke culinaire tips voor de perfecte borrel.

Rosé, asperges, Pasen. Proef de lente bij Qeuze!

Door Annick Bakker in Algemeen nieuws
Lees meer

Het voorjaar is begonnen en de lente nodigt uit voor vele culinaire momenten. Lekker borrelen op het terras, de barbecue die aan mag, de eerste glazen rosé, het aspergeseizoen en niet te vergeten de paasdagen. Tot en met 30 april staat bij Qeuze alles in het teken van ‘Proef de Lente’. We geven je graag een voorproefje!

Een originele borrel organiseren? We geven je graag wat inspiratie!

Door Annick Bakker in Dranken
Lees meer

Een borrel met wijn en lekkere hapjes is altijd een geslaagde combinatie, maar als je je gasten echt eens wilt verrassen dan nodig je ze uit voor een cocktailborrel bij jou thuis. Cocktails bieden namelijk tal van variaties en smaken. Je kan ze dus goed aanpassen op de hapjes die je erbij serveert of op de smaak van je gasten.

De top 5 wijnen voor bij de borrel

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne
Lees meer

Het woord ‘borrel’ stamt uit de 17e eeuw en betekende toen zoiets als ‘kleine dronk’. Wat begon als een klein glaasje voorafgaand aan het diner, is in de Nederlandse cultuur uitgegroeid tot uitgebreide proeverijen en borrelplanken. Je hoort ons daar niet over klagen. 

De culinaire trends voor 2019

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne, Dranken, Delicatessen, Algemeen nieuws
Lees meer

Bij Qeuze zijn we het jaar goed begonnen. We kunnen met een tevreden gevoel terugkijken op 2018 en hebben veel zin om in 2019 nóg meer mooie en lekkere producten aan het assortiment toe te voegen. Uiteraard kijken wij altijd naar de laatste trends en bieden we graag unieke producten aan die hierop aansluiten.

Een frisse start van 2019 met deze alcoholvrije dranken

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne, Dranken
Lees meer

Namens het Qeuze team wensen we je het allerbeste voor het nieuwe jaar! We hopen dat je 2019 goed begonnen bent, maar we kunnen ook voorstellen dat je je op 1 januari iets minder fris voelde dan dat de start van het nieuwe jaar beloofde. Dat je daarom even geen zin hebt in alcohol kunnen wij ook best begrijpen.

De Qeuze van de Sint: bisschopswijn

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne
Lees meer

Nog 7 nachtjes slapen en dan is het zover. De goedheiligman zal in heel het land de deuren langsgaan en cadeaus uitdelen. Na zo’n dag hard werken ploft Sinterklaas graag in zijn luie stoel en warmt hij op met een glaasje bisschopswijn.

Drie, twee, één… Aftellen voor Beaujolais Nouveau

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne
Lees meer

Prinsjesdag valt altijd op de derde dinsdag van september, maar veel liever tellen we de donderdagen af in november. De derde donderdag van november is namelijk de dag waarop de eerste wijn van 2018 op de markt komt: de Beaujolais Nouveau. Ook wel Beaujolais Primeur genoemd. Inmiddels zijn deze type wijnen tot echte cultwijnen uitgegroeid en staan kopers massaal in de rij om een fles te bemachtigen. Sommigen zeggen dat ze de kwaliteit van dat wijnjaar kunnen proeven. Anderen houden juist van de fruitige stijl van deze wijnen.

Sintspiratie: 4 originele Sinterklaascadeau’s

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne, Dranken, Delicatessen
Lees meer

Nog een klein maandje en dan gaan de Sint en zijn pieten onze deuren langs. Om Sint een beetje te helpen, hebben we alvast een paar mooie en originele geschenken voor hem uitgezocht.

Previous post