Browse by category

Nieuwe haring met Hollandse dranken

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne, Dranken, Algemeen nieuws
Lees meer

Met de verkoop van het eerste vaatje is vandaag het haringseizoen van 2019 van start gegaan. De pure ziltige smaak en het vettige mondgevoel maakt de haring tot een culinair én gezond hapje. We hebben drie heerlijke dranken van Nederlandse bodem uit ons assortiment gevist om te drinken bij deze verse vangst.

Braai: de Zuid-Afrikaanse variant op de barbecue

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne
Lees meer

Voor wie wel eens in Zuid-Afrika is geweest, heeft daar vast van het begrip ‘braaien’ gehoord. Er wordt zelfs een jaarlijkse nationale braai dag gehouden. Een feestdag die de Zuid-Afrikanen vergelijken met Thanksgiving in Amerika en St. Patricks Day voor de Ieren. Inmiddels is de braai ook overgewaaid naar Nederland. Maar wat is het precies en wat drink je daar nou bij?

De beste rosés voor de zomer van 2019

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne
Lees meer

Het seizoen is aangebroken dat we en masse buiten genieten van het heerlijke weer en de lange avonden. Ter voorbereiding op deze zonnige dagen hebben we in de laatste maanden de nieuwste rosés geselecteerd en getest. De 5 beste rosés van 2019 delen we graag met jou!

7 vragen over de perfecte gin-tonic

Door Annick Bakker in Dranken
Lees meer

In april gaven we in samenwerking met Fever-Tree een gin-tonic training in onze Senslounge. Onze productspecialist was aanwezig bij de training en stelde de bartender (en zelfbenoemd cocktailnerd) zeven vragen over gin en tonic.

Koningsdag, hoera! Maar hoe vier je zelf een royale verjaardag?

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne, Dranken, Delicatessen
Lees meer

Op 27 april vieren we Koningsdag. De verjaardag van de koning. Deze feestdag wordt in Nederland uitgebreid gevierd met vrijmarkten en openlucht festivals. Ben jij binnenkort jarig en wil jij ook één keer als royal door het leven? Dan mogen daar een aantal luxe en bovenal culinaire producten niet bij ontbreken!

Borreltips voor Pasen

Door Qeuze redactie in Delicatessen
Lees meer

Binnenkort is het weer Pasen. Wat moeten we allemaal in huis halen om iedereen te laten genieten van een hapje en een drankje? Wij hebben een aantal leuke culinaire tips voor de perfecte borrel.

Rosé, asperges, Pasen. Proef de lente bij Qeuze!

Door Annick Bakker in Algemeen nieuws
Lees meer

Het voorjaar is begonnen en de lente nodigt uit voor vele culinaire momenten. Lekker borrelen op het terras, de barbecue die aan mag, de eerste glazen rosé, het aspergeseizoen en niet te vergeten de paasdagen. Tot en met 30 april staat bij Qeuze alles in het teken van ‘Proef de Lente’. We geven je graag een voorproefje!

Een originele borrel organiseren? We geven je graag wat inspiratie!

Door Annick Bakker in Dranken
Lees meer

Een borrel met wijn en lekkere hapjes is altijd een geslaagde combinatie, maar als je je gasten echt eens wilt verrassen dan nodig je ze uit voor een cocktailborrel bij jou thuis. Cocktails bieden namelijk tal van variaties en smaken. Je kan ze dus goed aanpassen op de hapjes die je erbij serveert of op de smaak van je gasten.

De top 5 wijnen voor bij de borrel

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne
Lees meer

Het woord ‘borrel’ stamt uit de 17e eeuw en betekende toen zoiets als ‘kleine dronk’. Wat begon als een klein glaasje voorafgaand aan het diner, is in de Nederlandse cultuur uitgegroeid tot uitgebreide proeverijen en borrelplanken. Je hoort ons daar niet over klagen. 

De culinaire trends voor 2019

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne, Dranken, Delicatessen, Algemeen nieuws
Lees meer

Bij Qeuze zijn we het jaar goed begonnen. We kunnen met een tevreden gevoel terugkijken op 2018 en hebben veel zin om in 2019 nóg meer mooie en lekkere producten aan het assortiment toe te voegen. Uiteraard kijken wij altijd naar de laatste trends en bieden we graag unieke producten aan die hierop aansluiten.

Previous post