Webshop keurmerk

Browse by category

Hoelang is een geopende fles drank houdbaar?

Door Annick Bakker in Dranken
Lees meer

Als je thuis trotse eigenaar bent van een mooie collectie dranken dan zal je je best eens kunnen afvragen of je een geopende fles na een tijdje niet beter door de gootsteen kan gieten. Met name likeuren zullen wellicht zorgen voor enige twijfel. Lees daarom deze blog voordat je iets weggooit wat nog even had kunnen blijven staan.

De wijnmaker over de oogst van 2020

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne, Algemeen nieuws
Lees meer

Op het noordelijk halfrond staat in de wijnwereld de maand september ieder jaar volledig in het teken van de oogst. De wijnboeren staan dan op scherp en proberen het perfecte moment te timen waarop de druivenpluk van start kan gaan. Het jaar 2020 was in alle opzichten een bewogen jaar, zeker ook voor de wijnwereld. De wijnmaker van onze BAR collection wijnen vertelt er in deze blog graag meer over!

Chileens wijnhuis Casas Patronales maakt wijnen in perfecte harmonie

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne
Lees meer

Bij wijn uit Chili, waar denk je dan aan? Bekend? Onbekend? Zwaar? Soepel? Duur? Goedkoop? We vertellen je in deze blog graag meer over dit prachtige en diverse wijnland en introduceren daarbij de wijnen van het Chileense wijnhuis Casas Patronales die in Nederland exclusief bij ons te koop zijn.

Hard seltzer is de trend van dit moment

Door Annick Bakker in Dranken
Lees meer

Bijna alle magazines en platforms in de food, drinks en horecabranche schreven de laatste maanden over de nieuwste trend van dit moment: hard seltzers. Een trend die overgewaaid is vanuit de Verenigde Staten en waar we nu in Nederland niet meer omheen kunnen. Maar wat is een hard seltzer?

3 cocktailrecepten met Cava

Door Qeuze redactie in Dranken, Cocktailrecepten
Lees meer

In het noorden van Spanje ligt het wijngebied Penedès waar jaarlijks een slordige 240 miljoen (!) flessen Cava worden geproduceerd. Deze heerlijke droge mousserende wijn heeft een groot aantal liefhebbers. Het is de ideale bubbel voor een aperitief, op een feestje, bij een tapasdiner of als ingrediënt in een cocktail. Voor die laatste toepassing hebben we drie heerlijke cocktailrecepten voor je verzameld.

De top 5 rosé van 2020

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne
Lees meer

Elk jaar organiseren we met ons proefpanel een rosé test. Dit proefpanel bestaat uit professionals, fijnproevers en liefhebbers. Samen beoordelen we de rosés op kleur, geur en smaak, op de prijs/kwaliteit verhouding en natuurlijk ook op de ‘looks’ van de fles. Daar komt een top 5 van de beste rosés uit en deze delen we graag met jullie. Laat de zon maar (ver)schijnen!

Qeuze tip: drink gekoelde rode wijn

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne
Lees meer

De zomer is begonnen en de oplopende temperaturen zorgen ervoor dat we bijna automatisch een flesje wit of rosé openen. Begrijpelijk, maar ook rode wijn hoeft in de warme maanden niet vergeten te worden. Drink hem dan alleen iets koeler dan je gewend bent. We vertellen in deze blog graag waarom.

Wijnen bij de barbecue

Door Qeuze redactie in Wijnen & Champagne
Lees meer

We hebben weer zomerse temperaturen in Nederland, dat betekent automatisch ook dat het barbecue seizoen is begonnen. Maar welke wijn past er nou het beste bij de meest favoriete barbecuegerechten? Onze wijnspecialist heeft de 5 beste wijnen uitgezocht. 

De 10 leukste weetjes over cocktails

Door Annick Bakker in Dranken
Lees meer

Jaarlijks op 13 mei wordt wereldwijd gevierd dat de cocktail bestaat. Een goed moment om wat meer te weten te komen over deze geweldige ontdekking. Daarom hebben we voor deze blog de 10 leukste weetjes over cocktails voor je opgezocht. We garanderen je dat je na het lezen zin hebt in een lekkere cocktail.

Wijn van de maand mei: Vina Labrada Macabeo

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne
Lees meer

Gedurende de hele maand mei staat de Vina Labrada Macabeo op de agenda als wijn van de maand. Deze frisse witte Spanjaard past perfect bij het lenteseizoen en is ideaal bij de borrel, bij schaal- en schelpdieren en bij maaltijdsalades. Kom in deze blog meer te weten over deze wijn.

Previous post