Browse by category

10 cocktailtermen voor barman en hobbyist

Door Annick Bakker in Dranken
Lees meer

Restaurants serveren cocktails passend bij elk gerecht, cocktailbars zijn momenteel ‘the place to be’ en ook thuis wordt er steeds meer met cocktails geëxperimenteerd. We kunnen er niet omheen dat cocktails drinken een populaire trend is. Om je te introduceren in de cocktailwereld leggen we je in deze blog 10 belangrijke cocktailtermen en cocktailaccessoires uit.

Waarom je cocktail wat bitters nodig heeft

Door Annick Bakker in Dranken
Lees meer

Een ingrediënt in een cocktail waar je maar een klein beetje van nodig hebt, maar wat een groots effect heeft op de smaak van de cocktail. In de laatste jaren zien we het gebruik ervan veel vaker terugkomen. Waar we het over hebben? Cocktailbitters! Maar wat zijn dat nou eigenlijk?

Proeven en doneren op het BBQ Interland

Door Annick Bakker in Delicatessen, Evenementen
Lees meer

Afgelopen zondag waren we aanwezig bij het BBQ Interland op het Betuws Wijndomein. We kwamen hier niet als bezoeker, maar we stonden er met een stand van onze i’TRE delicatessen. In deze blog vertellen we je meer over dit evenement.

7 cocktailglazen voor de meest gedronken cocktails

Door Annick Bakker in Dranken
Lees meer

Voor het maken van een cocktail kan je ontzettend veel accessoires gebruiken, maar het belangrijkste accessoire is natuurlijk het glas waaruit je de cocktail drinkt! Er bestaan veel verschillende cocktailglazen en elk is zo ontworpen dat alle ingrediënten van de cocktail zo goed mogelijk naar voren komen. We vertellen in deze blog over de 7 meest gebruikte glazen voor de meest gedronken cocktails.

Zomerse salades en bijpassende wijnen

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne
Lees meer

We zijn volop aan het genieten van de zomer en eten het liefst zo vaak het kan buiten de deur. Onze eigen tuindeur wel te verstaan. Want aan de tuintafel is het in de zon prima vertoeven. En er is één gerecht waar we in de zomer oneindig mee kunnen variëren: een goed gevulde salade. Maar welke wijn drink je daarbij?

Rum, de zomerdrank van 2019

Door Annick Bakker in Dranken
Lees meer

Als we de trends volgen dan mogen we er vanuit gaan dat rum momenteel met een flinke comeback bezig is. Rum zou zelfs dé zomerdrank van 2019 zijn. Zijn tropische karakter is daarbij een groot voordeel in cocktails. De Mojito kennen we allemaal, maar wat weet je verder over rum? We vertellen je er graag over!

3 manieren om je wijn snel te koelen

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne
Lees meer

Op zonnige dagen kan het zeker eens voorkomen dat je vergeten bent op tijd een fles wijn koud te zetten. Je geduld wordt op deze momenten altijd behoorlijk getest. Het liefst schenk je natuurlijk bij thuiskomst gelijk een glas in. Gelukkig zijn er een aantal tips die ervoor zorgen dat je daar nooit langer dan een half uur op hoeft te wachten.

Cocktailrecept: Dark 'n Stormy

Door Annick Bakker in Dranken, Cocktailrecepten
Lees meer

Vind hier het recept voor de Dark 'n Stormy cocktail.
Gemaakt met rum, dé zomerdrank van 2019.

Nieuwe haring met Hollandse dranken

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne, Dranken, Algemeen nieuws
Lees meer

Met de verkoop van het eerste vaatje is vandaag het haringseizoen van 2019 van start gegaan. De pure ziltige smaak en het vettige mondgevoel maakt de haring tot een culinair én gezond hapje. We hebben drie heerlijke dranken van Nederlandse bodem uit ons assortiment gevist om te drinken bij deze verse vangst.

Braai: de Zuid-Afrikaanse variant op de barbecue

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne
Lees meer

Voor wie wel eens in Zuid-Afrika is geweest, heeft daar vast van het begrip ‘braaien’ gehoord. Er wordt zelfs een jaarlijkse nationale braai dag gehouden. Een feestdag die de Zuid-Afrikanen vergelijken met Thanksgiving in Amerika en St. Patricks Day voor de Ieren. Inmiddels is de braai ook overgewaaid naar Nederland. Maar wat is het precies en wat drink je daar nou bij?

Previous post