Browse by category

Een originele borrel organiseren? We geven je graag wat inspiratie!

Door Annick Bakker in Dranken
Lees meer

Een borrel met wijn en lekkere hapjes is altijd een geslaagde combinatie, maar als je je gasten echt eens wilt verrassen dan nodig je ze uit voor een cocktailborrel bij jou thuis. Cocktails bieden namelijk tal van variaties en smaken. Je kan ze dus goed aanpassen op de hapjes die je erbij serveert of op de smaak van je gasten.

De top 5 wijnen voor bij de borrel

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne
Lees meer

Het woord ‘borrel’ stamt uit de 17e eeuw en betekende toen zoiets als ‘kleine dronk’. Wat begon als een klein glaasje voorafgaand aan het diner, is in de Nederlandse cultuur uitgegroeid tot uitgebreide proeverijen en borrelplanken. Je hoort ons daar niet over klagen. 

De culinaire trends voor 2019

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne, Dranken, Delicatessen, Algemeen nieuws
Lees meer

Bij Qeuze zijn we het jaar goed begonnen. We kunnen met een tevreden gevoel terugkijken op 2018 en hebben veel zin om in 2019 nóg meer mooie en lekkere producten aan het assortiment toe te voegen. Uiteraard kijken wij altijd naar de laatste trends en bieden we graag unieke producten aan die hierop aansluiten.

Een frisse start van 2019 met deze alcoholvrije dranken

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne, Dranken
Lees meer

Namens het Qeuze team wensen we je het allerbeste voor het nieuwe jaar! We hopen dat je 2019 goed begonnen bent, maar we kunnen ook voorstellen dat je je op 1 januari iets minder fris voelde dan dat de start van het nieuwe jaar beloofde. Dat je daarom even geen zin hebt in alcohol kunnen wij ook best begrijpen.

De Qeuze van de Sint: bisschopswijn

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne
Lees meer

Nog 7 nachtjes slapen en dan is het zover. De goedheiligman zal in heel het land de deuren langsgaan en cadeaus uitdelen. Na zo’n dag hard werken ploft Sinterklaas graag in zijn luie stoel en warmt hij op met een glaasje bisschopswijn.

Drie, twee, één… Aftellen voor Beaujolais Nouveau

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne
Lees meer

Prinsjesdag valt altijd op de derde dinsdag van september, maar veel liever tellen we de donderdagen af in november. De derde donderdag van november is namelijk de dag waarop de eerste wijn van 2018 op de markt komt: de Beaujolais Nouveau. Ook wel Beaujolais Primeur genoemd. Inmiddels zijn deze type wijnen tot echte cultwijnen uitgegroeid en staan kopers massaal in de rij om een fles te bemachtigen. Sommigen zeggen dat ze de kwaliteit van dat wijnjaar kunnen proeven. Anderen houden juist van de fruitige stijl van deze wijnen.

Sintspiratie: 4 originele Sinterklaascadeau’s

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne, Dranken, Delicatessen
Lees meer

Nog een klein maandje en dan gaan de Sint en zijn pieten onze deuren langs. Om Sint een beetje te helpen, hebben we alvast een paar mooie en originele geschenken voor hem uitgezocht.

Bloeddorstige drankjes voor Halloween

Door Annick Bakker in Dranken
Lees meer

Er bestaan van die mensen die anderen met veel plezier de stuipen op het lijf jagen. Ben jij altijd diegene die schrikt? Pak ze dan terug door met Halloween deze ‘scary’ drankjes voor te schotelen.

100 dagen tot Kerst

Door Qeuze redactie in Evenementen
Lees meer

Bij Qeuze zijn we begonnen met het aftellen tot Kerst. Wij vinden dit namelijk écht de gezelligste tijd van het jaar. Niet alleen vanwege de bedrijvigheid op kantoor, maar ook omdat de periode tot Kerst in het teken staat van culinair genieten. Zondag 16 september is het dan ook precies 100 dagen voor Kerst, voor ons het startpunt van de verkoop van de mooiste en lekkerste culinaire pakketten

Prijswinnend wijndomein in de Betuwe

Door Annick Bakker in Wijnen & Champagne
Lees meer

Het Betuws Wijndomein is dit weekend uitgeroepen tot één van de twee beste wijngaarden van de jaargangen 2017-2018. Tijdens de prestigieuze uitreiking van de Wijnkeuring van de Lage Landen in Amerongen werd het wijndomein van Diederik Beker beloond met maar liefst 7 zilveren medailles.

Previous post