Local Storage seems to be disabled in your browser.
Voor de beste ervaring op onze site moet je de lokale opslag in je browser inschakelen.

Klantbeoordeling  ✮✮✮✮✮ (9/10)  |  Snelle leveringen  |  Gratis levering vanaf 50 euro  |  Klantenservice          

 

Torre del Gall

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Het wijnhuis: Torre del Gall

Het Cava-huis Torre del Gall is een van de nieuwe sterren aan het Cava-firmament. Het huis bestond eigenlijk al langere tijd, maar was een bezit van het grote luxe-concern LVMH, Luis Vuitton Moët Hennesy. Hier besloot men zich echter te concentreren op de luxeproducten, waar Champagne er een van is, de mousserende wijnen kwamen te vervallen binnen LVMH. Om die reden werd besloten de producenten van mousserende wijnen onder de naam ‘Chandon’ af te stoten –in Spanje, maar ook in Argentinië. Het Spaanse Chandon werd overgenomen door Freixenet, de grote producent van Cava-wijnen in Spanje. Freixenet besloot het als een apart bedrijf, met eigen wijngaarden en een eigen naam voort te laten bestaan: Torre del Gall.

Een verstandige beslissing, want Torre del Gall heeft alles in zich om mooie Cava’s te kunnen maken, die een eigen plaats op de markt verdienen. De Franse eigenaren investeerden in de jaren negentig van de vorige eeuw flink in het bedrijf, zodat het in alle opzichten in staat is mooie wijnen te maken. De wijnkelders hebben een oppervlak van 9000 vierkante meter en zijn ontworpen door de beroemde architect Óscar Tusquets. De wijngaarden beslaan in totaal 63 hectare, verdeeld over twee grote percelen, 23 hectare liggen direct bij de winery. Deze wijngaard, het Torre del Gall Estate, ligt in het dorp Sant Cugat Sesgarrigues, direct in de buurt van Vilafranca del Penedes. Hij is beplant met Macabeu, Xarel.lo, Chardonnay en Pinot Noir –de laatste twee druiven uiteraard op initiatief van de Franse eigenaren, niet voor niets Champagne-producenten. De grootste wijngaard, Mas Bernich, beslaat 40 hectare. Deze bevindt zich in het naburige dorp Masquefa. Ook hier staan macabeu, Chardonnay en Pinot Noir aangeplant, maar in plaats van de xarel.lo vinden we hier een flinke aanplant van parellada. Daarnaast worden door Torre del Gall druiven aangekocht bij andere producenten, op contract, om te zorgen voor een voldoende producenten en om de behoefte voor de te produceren wijnen aan te vullen, bijvoorbeeld met de Trepat en Garnache voor de Rosado, om hier een mooie, karaktervolle wijn van te maken.

In de korte tijd dat Torre del Gall nu bestaat, sinds 2003, heeft het bedrijf aangetoond dat het een zeer interessante Cava-producent is, die de aandacht verdient van elke liefhebber van aangename mousserende wijnen.