Local Storage seems to be disabled in your browser.
Voor de beste ervaring op onze site moet je de lokale opslag in je browser inschakelen.

Klantbeoordeling  ✮✮✮✮✮ (9/10)  |  Snelle leveringen  |  Gratis levering vanaf 50 euro  |  Klantenservice          

 

Domaine Colombier

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Het wijnhuis: Domaine du Colombier

Het Domaine du Colombier ligt op 4 km van Chablis in het dorp Fontenay-Près-Chablis. Het is piepklein dorp met 140 inwoners en ligt verscholen achter de Grands Crus. Het domein is al sinds 1887 familiebezit en van generatie op generatie doorgegeven. Vandaag de dag bezit de familie Mothe een wijngaardareaal van 55 hectare.  

De wijngaarden zijn uitsluitend aangeplant met chardonnay, de enige toegestane druif in AOC Chablis. Domaine du Colombier produceert wijnen op alle niveaus, van Petit Chablis tot Grand Cru. Ze werken traditioneel en maken klassieke Chablis: droog, elegant en aanhoudend. Alleen de Grand Cru Bougros wordt gerijpt in eikenhouten vaten.  

Chablis is een herkomstbenaming in het noorden van Bourgogne. De wijngaarden liggen op  de heuvels en in de valleien rond de rivier de Serein. Hier staat de belangrijkste druif van de streek aangeplant: chardonnay. Die krijgt flink wat te verduren, want het weer kan behoorlijk wisselvallig zijn. Van voorjaarsvorst en plaatselijke hagelbuien tot zelfs hittegolven in de zomer, Chablis wordt niet gespaard. Maar als het een jaar mee zit in dit koele klimaat, dan vind je in Chablis fenomenale wijnen met een grote frisheid, een prikkelende mineraliteit en een enorm bewaarpotentieel.