Staffhorst Jenever

Staffhorst Jenever

De Utrechtse Staffhorst jevener bij Qeuze

Het gedistilleerd van Staffhorst is een uniek Utrechts product, uit liefde voor de stad gemaakt. Staffhorst maakt Jenevers, Gin en Eau de Vie; zuivere distillaten van fruit uit Utrecht. De jenever is geïnspireerd op oud familierecept en wordt op ambachtelijke wijze gestookt in distilleerderij de Pronckheer.De distilleerderij van Staffhorst maakte meer dan 100 jaar een groot assortiment aan gedistilleerde dranken. De vijfde generatie blies in 2013 de Utrechtse distilleertraditie nieuw leven in. Het resultaat is een ruim assortiment aan zeer speciale en ambachtelijk gestookte distillaten met een geheel eigen karakter. De distillaten van Staffhorst worden met zorg gedistilleerd in koperen ketel. Staffhorst maakt een uniek Utrechts product! Wij verkopen de producten van Staffhorst zowel online als via de zakelijke markt.

Tip: Voor 16:00 besteld is de volgende dag in huis. Uw bestellingen zijn nu ook direct af te halen bij ons magazijn in De Meern.

4 Artikel(en)

per pagina

4 Artikel(en)

per pagina

De geschiedenis van Staffhorst Jenever

De geschiedenis van het Utrechtse drankenbedrijf Staffhorst vindt zijn oorsprong in 1831. In dat jaar vestigt Adriaan Staffhorst zich in Utrecht. Adriaan mag ‘vervangende’ dienstplicht vervullen in het Militair Hospitaal op de Springweg (nu Grand Hotel Karel V). Adriaan blijft in Utrecht wonen en tot zijn pensioen werken in het Militair Hospitaal. Bij wijze van belegging koopt Adriaan een aantal cafés. Zelf woont hij met zijn gezin boven het café op het Vredenburg (hoek Vredenburg- Korte Koestraat). In 1861 begint zijn zoon in één van de café’s van Adriaan aan de Oudegracht een slijterij en distilleerderij. Dit is de start van vijf generaties Utrechts gedistilleerd.

Als hij op in 1886 overlijdt zet zijn vrouw de zaak voort samen met zoon Hein. De zaak wordt door de volgende generaties verder uitgebouwd en groeit uit tot een drankenbedrijf met een twintigtal slijterijen, wijnhandel en distilleerderij. De distilleerderij maakt een groot assortiment aan Utrechts gedistilleerd waaronder verschillende jenevers, vieux, advocaat, brandewijn en vruchten op brandewijn. 

In 1974 wordt het hele bedrijf verkocht aan Bols. Bij de verkoop in 1974 werd de distilleerderij in Utrecht gesloten. Hiermee werd (in ieder geval voorlopig) een punt gezet achter meer dan 100 jaar Utrechtse distilleertraditie. De vijfde generatie zette in 2013 de traditie voort door het familierecept van de oude jenever van Staffhorst nieuw leven in te blazen. Het resultaat is een uniek Utrechts product waarmee de Utrechtse distilleertraditie van de familie Staffhorst wordt voortgezet.

Qeuze en Staffhorst

Wij hebben er dan ook niet lang over na hoeven te denken toen we gevraagd werden om de jenever van Staffhorst te gaan verkopen. Niet alleen om dat de kwaliteit en uitstraling past binnen onze visie maar ook door het feit dat het een echt Utrechts product is. De jenever is zowel online te bestellen via Qeuze.com maar ook via onze zakelijke afdeling. Meer weten over de mogelijkheden ? Mail ons dan via zakelijk@qeuze.com

Bestel snel en veilig online

Qeuze.com biedt niet alleen een ruime keuze maar ook gemak en kwaliteit. Bestellingen doorgegeven voor 16:00 uur worden de volgende dag, mits  op voorraad, afgeleverd. Ook is het mogelijk om je bestelling direct af te halen bij ons logistieke centrum in De Meern. Bestellingen boven de € 20,- worden gratis binnen Nederland verzonden. Wijnen, champagne, sterke dranken, delicatessen en geschenken bestel je online gemakkelijk, snel en veilig bij Qeuze.com, het culinaire warenhuis van Nederland.