Webshop keurmerk

VanDyck Spirits

VanDyck Spirits

Over VanDyck spirits

In geen land ter wereld is de strijd tegen het water zo eeuwenoud als in Nederland. Een groot deel van Nederland ligt beneden zeeniveau. Men begon al vroeg met het aanleggen van dijken. Na de aanleg van de Zeedijk werd Amsterdam niet langer geteisterd door talloze overstromingen. Amsterdam kon zich hierna ontwikkelen tot een belangrijke haven- en handelsstad. De Zeedijk behoort tot de oudste buurten van Amsterdam en werd later een uitgaansgebied voor zeelieden. De oude cafés en de winkels voor scheepsbevoorrading herinneren hier nog aan. Amsterdam stond bekend om zijn opslag van granen.

De fijnste Hollandse granen, het geavanceerde stookproces en een puur Hollands recept maken de producten van VanDyck uniek en premium. De letterlijke betekenis van de naam VanDyck is “van de Dijk”.

3 Artikel(en)

per pagina

3 Artikel(en)

per pagina

VanDyck Spirits

Het unieke recept dateert van 1867 en is bij archeologische opgravingen op de Zeedijk te Amsterdam, ontdekt in ’t Aepjen. In den Aepjen had twee etages boven het café en er hingen hangmatten aan grote spijkers aan de balken. De houten trap naar boven is nog aanwezig, maar deze loopt niet meer door. De ruimtes zijn in gebruik genomen door het aangrenzende hotel.

Vanwaar in den Aepjen?

Het volk dat rond 1867 de stad bezocht waren veelal zeelui die vele maanden op zee waren geweest om handel te halen en te brengen. Zij dronken, aten en sliepen in herbergen direct aan de waterlijn.  Schippers en zeelui die hun rekening niet konden betalen beloofden de uitbaters van de herbergen een volgende keer dieren mee te brengen. Met name de aapjes waren zeer in trek.

De eigenaar van één van die herbergen doopte zijn etablissement om tot "In den Aepjen", omdat hij erg veel klanten had die met een aapje betaalden. Deze zaten in kooien om de bezoekers te vermaken. Omdat deze beesten veel vlooien hadden die op mensen oversprongen, krabden de gasten zich een ongeluk. Op een gegeven moment werd het "krabben" gekoppeld aan "je zult wel in In den Aepjen hebben gelogeerd". De uitdrukking 'in de aap gelogeerd' komt hier vandaan. Het betekent in feite "je hebt ongeluk". De herbergier kon niet anders dan de aapjes van de hand doen. Hij had een vriend met een grote tuin in de Plantage buurt in Amsterdam. Die de dieren graag van hem overnam in 1838, later zou deze tuin uitgroeien tot wat we nu kennen als Dierentuin Artis.

Café In 't Aepjen heet nog steeds In ‘t Aepjen en heeft wonder boven wonder meerdere stadsbranden weten te overleven, dus wie weet brengt deze bedevaartplaats u geluk. In ieder geval kan er genoten worden van een heerlijke VanDyck Vodka of VanDyck Gin.

Online VanDyck Gin en Vodka bestellen

Bestel nu gemakkelijk en snel online VanDyck Gin en Vodka. Door de hoge kwaliteit zijn onze vodka's niet alleen lekker in de mix maar ook om gewoon puur te drinken. Alle producten die wij online versturen worden verpakt in een speciale transportverpakking. Wij werken hiervoor samen met Buspro  fulfilment. Zo verpakken we gekoelde producten altijd in een speciaal gekoelde verpakking met koelelementen. Hierdoor kunnen we de kwaliteit garanderen. Of het nu gaat om de kaviaar of verse zalm. Voor de breekbare goederen hebben wij speciale verpakking ontwikkeld waardoor we er zeker van zijn dat deze veilig afgeleverd gaat worden, en mocht er om wat voor reden tijdens transport toch schade zijn dan zullen wij dit netjes oplossen. 

Advies nodig?

Ben je op zoek naar iets bijzonders of heb je een bijzondere gelegenheid dan kunnen onze specialisten u verder helpen. Samen met de specialist helpen wij u graag zoeken naar de delicatessen voor elke gelegenheid. Wij zijn bereikbaar via 030 6000355 of via mail helpdesk@qeuze.com.  

Altijd als eerste het laatste nieuws

Wil je op de hoogte blijven van onze acties, nieuwe producten en leuke culinaire weetjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en volg ons via social media. Je krijgt dan als eerste het laatste nieuws en blijf je op de hoogte van alles over wijnen, sterke dranken zoals VanDyck Gin en Vodka, delicatessen en culinaire geschenken. Schrijf je hier in!

Bestel snel en veilig online

Qeuze.com biedt niet alleen een ruime keuze maar ook gemak en kwaliteit. Bestellingen doorgegeven voor 16:00 uur worden de volgende dag, mits  op voorraad, afgeleverd. Ook is het mogelijk om je bestelling direct af te halen bij ons logistieke centrum in Vianen. Bestellingen boven de € 40,- worden gratis binnen Nederland verzonden. Wijnen, champagne, sterke dranken, delicatessen en geschenken bestel je online gemakkelijk, snel en veilig bij Qeuze.com, het culinaire warenhuis van Nederland.