Local Storage seems to be disabled in your browser.
Voor de beste ervaring op onze site moet je de lokale opslag in je browser inschakelen.

Staffhorst Jenever

Staffhorst Jenever
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
  1. SALE
    Staffhorst gelagerde moutwijn jenever (50cl) ..
    Rating:
    0%
    Normale prijs € 23,95 Speciale prijs € 19,95
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina

Staffhorst Jenever

De geschiedenis van het Utrechtse drankenbedrijf Staffhorst vindt zijn oorsprong in 1831. In dat jaar vestigt Adriaan Staffhorst zich in Utrecht. Adriaan mag ‘vervangende’ dienstplicht vervullen in het Militair Hospitaal op de Springweg (nu Grand Hotel Karel V). Adriaan blijft in Utrecht wonen en tot zijn pensioen werken in het Militair Hospitaal. Bij wijze van belegging koopt Adriaan een aantal cafés. Zelf woont hij met zijn gezin boven het café op het Vredenburg (hoek Vredenburg- Korte Koestraat). In 1861 begint zijn zoon in één van de café’s van Adriaan aan de Oudegracht een slijterij en distilleerderij. Dit is de start van vijf generaties Utrechts gedistilleerd.

Als hij op in 1886 overlijdt zet zijn vrouw de zaak voort samen met zoon Hein. De zaak wordt door de volgende generaties verder uitgebouwd en groeit uit tot een drankenbedrijf met een twintigtal slijterijen, wijnhandel en distilleerderij. De distilleerderij maakt een groot assortiment aan Utrechts gedistilleerd waaronder verschillende jenevers, vieux, advocaat, brandewijn en vruchten op brandewijn. 

In 1974 wordt het hele bedrijf verkocht aan Bols. Bij de verkoop in 1974 werd de distilleerderij in Utrecht gesloten. Hiermee werd (in ieder geval voorlopig) een punt gezet achter meer dan 100 jaar Utrechtse distilleertraditie. De vijfde generatie zette in 2013 de traditie voort door het familierecept van de oude jenever van Staffhorst nieuw leven in te blazen. Het resultaat is een uniek Utrechts product waarmee de Utrechtse distilleertraditie van de familie Staffhorst wordt voortgezet.

Qeuze en Staffhorst

Wij hebben er dan ook niet lang over na hoeven te denken toen we gevraagd werden om de jenever van Staffhorst te gaan verkopen. Niet alleen om dat de kwaliteit en uitstraling past binnen onze visie maar ook door het feit dat het een echt Utrechts product is. De jenever is zowel online te bestellen via Qeuze.com maar ook via onze zakelijke afdeling. Meer weten over de mogelijkheden ? Mail ons dan via zakelijk@qeuze.com

Alle producten die wij online versturen worden verpakt in een speciale transportverpakking. Wij werken hiervoor samen met Buspro  fulfilment. Zo verpakken we gekoelde producten altijd in een speciaal gekoelde verpakking met koelelementen. Hierdoor kunnen we de kwaliteit garanderen. Of het nu gaat om de kaviaar of verse zalm. Voor de breekbare goederen hebben wij speciale verpakking ontwikkeld waardoor we er zeker van zijn dat deze veilig afgeleverd gaat worden, en mocht er om wat voor reden tijdens transport toch schade zijn dan zullen wij dit netjes oplossen. 

Advies nodig?

Ben je op zoek naar iets bijzonders of heb je een bijzondere gelegenheid dan kunnen onze specialisten u verder helpen. Samen met de specialist helpen wij u graag zoeken naar de delicatessen voor elke gelegenheid. Wij zijn bereikbaar via 030 6000355 of via mail helpdesk@qeuze.com.  

Altijd als eerste het laatste nieuws

Wil je op de hoogte blijven van onze acties, nieuwe producten en leuke culinaire weetjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en volg ons via social media. Je krijgt dan als eerste het laatste nieuws en blijf je op de hoogte van alles over wijnen, sterke dranken zoals Staffhorst Jenever, delicatessen en culinaire geschenken. Schrijf je hier in!