Zomerse salades en bijpassende wijnen

We zijn volop aan het genieten van de zomer en eten het liefst zo vaak het kan buiten de deur. Onze eigen tuindeur wel te verstaan. Want aan de tuintafel is het in de zon prima vertoeven. En er is één gerecht waar we in de zomer oneindig mee kunnen variëren: een goed gevulde salade. Maar welke wijn drink je daarbij?

Salades zijn over het algemeen fris en licht van smaak. De echte smaakmakers zijn vaak de dressing of de vlees- en viswaren. Als je een bijpassende wijn wilt kiezen dan adviseert onze wijnspecialist altijd op de meest uitgesproken smaak te letten.

Nius Verdejo/Sauvignon Blanc


Heeft de salade voornamelijk zoute smaken door gerijpte ham, ansjovis of feta? Kies dan voor een frisse, fruitige witte wijn. Zoals deze Spaanse blend met Verdejo.

Luigi Bosca La Linda Viognier

Heeft de salade voornamelijk zoete smaken door gegrilde perzik, mango of honingdressing? Kies dan voor een aromatische Viognier uit een warm wijnland. Zoals deze Viognier uit Argentinië.

Diwald Gruner Veltliner
Heeft de salade wat zuurdere smaken door een vinaigrette op basis van azijn of mosterd? Dan zit je goed met een frisse, niet al te droge Grüner Veltliner uit Oostenrijk.

Let op: overmatig gebruik van dressings werkt vaak averechts op de smaak van wijn. Die wordt door de overdaad van smaken naar de achtergrond geduwd.

Twijfel je? Met een rosé van hoge kwaliteit zit je altijd goed!

Geniet ervan!