Wijnen voor in de herfst

In de herfst is het weer onstuimig en onvoorspelbaar en kunnen we nergens onze vinger op leggen. Voor ons is dit de tijd om mijn frisse witte Sauvignon Blancs te vervangen voor wat klassiekere exemplaren zoals de Sancerre of Pouilly Fume of om helemaal over te stappen naar een andere druif. De Viognier de perfecte herfstdruif voor witte wijn, deze heeft meer body dan de Sauvignon, is meer aromatisch, kruidig, maar er is ook nog wat frisheid. Dit betekent dat de wijn iets zwaarder is om te drinken en daarom meer past bij de onstuimige herfst.

 

Om ook de rosé terug te laten komen in de herfst, zijn er prachtige alternatieven voor de frisse fruitige die we in de zomer drinken, wat dacht u van een hout gelagerde Rosé van Estoublon, waar de kruidigheid en botertonen vanaf spatten. Ik denk aan een heerlijke paddenstoelensoep of ragout, waarmee dit een perfecte combinatie  is. Mijn rode wijn pas ik ook aan. Ik dan op zoek naar de wat aardsere wijnen zoals de Pinot Noir of een klassieke Cotes Du Rhone. Heerlijk bij de aankomende wild- en truffelgerechten. Ik neig ook een beetje naar de zondoorstoofde wijnen, zoals de passimento wijnen uit Italië. We beginnen aan de winterkost en ook stoofvlees laat zich uitstekend begeleiden met deze wijnen.


Zoals je al leest verandert onze avondmaaltijd, maar ook onze Qeuze in wijnen tijdens de herfst. Om de aankomende koude periode aan te kunnen, hebben wij een selectie gemaakt van een aantal echte herfstwijnen. Klik op de wijn voor meer informatie.