Wijnen & cocktails bij de barbecue

We hebben weer zomerse temperaturen in Nederland, dat betekent automatisch ook dat het barbecue seizoen is begonnen. Maar welke wijn en cocktail past er nou het beste bij de meest favoriete barbecuegerechten? Onze specialist zocht het uit.

Meestal komen bij het barbecueën een hoop verschillende smaken kijken. De één heeft de voorkeur voor veel vlees, de ander voor mager vlees, misschien liever een visje of enkel vegetarische opties. Daar komen veel verschillende sauzen en misschien nog een gevulde salade bij. Welke wijn je ook kiest, het is belangrijk dat deze veel smaak heeft.

Het perfecte welkomsdrankje
Om de smaakpupillen even goed wakker te schudden beginnen we de BBQ met een zomerse cocktail. De bekende Mojito cocktail is met z'n frisse smaken van limoen en citroen een perfecte starter. Coppa heeft een ruime keuze aan diverse cocktails welke direct klaar zijn voor gebruik. Alleen even zelf ijs en wat garnering toevoegen. 

Verse vis zoals zalm of dorade
Vis van de barbecue heeft een sterkere smaak dan wanneer je deze in de pan opbakt of stoomt. Een lekkere witte wijn met een rijpere fruitsmaken kan hier goed bij. Een Sauvignon Blanc uit Chili krijgt dat door het warme klimaat. De Casas Patronales Sauvignon Blanc is dan ook een echte aanrader.

Kippenpoten en kipsaté
Saté mag natuurlijk niet ontbreken op de BBQ. Bij de kippenpoten houd je rekening met het velletje dat een wat vettiger mondgevoel geeft. En bij de saté let je op de sterke smaak van de pindasaus. Hierbij past een mooie vette wijn met veel body die de smaken goed aankan. Wij adviseren in dit geval de Dumanet Resever Chardonnay uit Frankrijk.

Spareribs en worstjes
De Amerikaanse trend zien we gelukkig ook steeds vaker in Nederland. Mooie grote stukken varkensvlees zoals spareribs of ambachtelijk gedraaide worsten. Daar horen natuurlijk de dippers van iTRE bij! Bij deze smaaksensatie past de De Feudis Lounge Primitivo uit Italië het beste!

Biefstuk en rundvlees
Een mooie biefstuk bakken blijft een uitdaging, maar met een beetje oefenen lukt het zeker. Doordat het vlees het best goed dichtgeschroeid wordt en in de kern nog rood is, blijft het lekker sappig. Hierbij past een fruitige rode wijn. We reizen af naar Spanje waar we in de Rioja een perfecte wijn vinden: de El Coto de Rioja Crianza.

Gegrilde groentes
De vegetarische BBQ is steeds populairder aan het worden, maar ook als bijgerecht zijn gegrilde groentes heerlijk. Wij adviseren bij de groentes dan ook een lichte rosé zoals deze BAR rosé uit Zuid-Frankrijk.

Nog een tip van de wijnspecialist: zet de rode wijnen 30 minuten in de koelkast. Ze warmen buiten snel op en dan gaan veel smaken verloren. Licht gekoeld komen ze het beste tot hun recht. Geniet ervan!