Wijn van de maand april: BAR rosé

BAR rosé
Gedurende de hele maand april staat de BAR rosé op de agenda als wijn van de maand. Deze verleidelijke rosé is licht van kleur en heeft een frisse smaak van rood zomerfruit. Het is een heerlijke wijn op het terras in de zon, maar ook bij gegrilde vis en de barbecue. Kom in deze blog meer te weten over deze wijn.

Over de druiven
De BAR rosé wordt gemaakt van 2 druivensoorten. De mediterrane druiven Cinsault en Grenache. De Cinsault is een blauwe druif, die zijn oorsprong in de Languedoc vindt. Hij heeft weinig kleur in zijn schilletje, daardoor wordt hij veel geblend met andere druiven voor rode wijn, maar dit maakt hem ook geliefd in de productie van lichte rosé. Grenache voelt zich thuis in warme en droge gebieden en is populair in Zuid-Frankrijk, Spanje (waar hij Garnacha heet), Californië en Australië. Deze druif heeft een dunne schil; ook ideaal voor rosé! Niet gek dus dat beide druiven gebruikt worden voor de beroemde Provence rosé.

Over de wijnstreek
De BAR rosé en haar witte & rode partner komen uit de Languedoc. Dit is het grootste wijngebied ter wereld en historisch gezien tevens een heel oud wijngebied. De natuur en de bodem in deze streek is sterk variërend waardoor er veel mogelijk is qua aanplant van druivensoorten. Ook staat de regio bekend om de typische struikgewassen zoals tijm, lavendel en rozemarijn. De aroma’s van deze sterk geurende planten drijven mee op de wind en trekken in de schil van de druiven. De verzamelnaam voor deze aroma’s in de wijn is ‘garrigue’. In de BAR rosé proef je dit zeker terug.

Jerome & Aurélie Vic
Jérôme & Aurélie

Over de wijnmaker
In de Languedoc ligt tussen de plaatsen Béziers en Agde wijndomein Preignes Le Vieux waar de druiven voor de BAR rosé worden geteeld. Dit domein is al sinds 1905 in de familie. Op dit moment staat 5e generatie Jérôme Vic en zijn vrouw en wijnmaker Aurélie aan het roer en beheren ze 250 hectare wijngaard rondom het domein. In de wijngaarden van Preignes staan 18 verschillende druivensoorten aangeplant waardoor Aurélie een grote variëteit aan moderne wijnen kan maken. Dit is kenmerkend voor wijnmakers in de Languedoc. Ze durven hier te vernieuwen en buiten de lijntjes te kleuren. De filosofie van Preignes Le Vieux is om met al hun energie en knowhow plezierige wijnen aan te bieden tegen plezierige prijzen. Dat is terug te vinden in de BAR wijnen en ook in hun andere lijn: Greg & Juju
De BAR collection wijnen krijgen het Quelenvi Laureat certificaat wat betekent dat de wijnen duurzaam en met respect voor de natuur zijn gemaakt.


Preignes Le Vieux
Domein Preignes Le Vieux

Qeuze assortiment
Bij Qeuze vind je de BAR rosé als onderdeel van de BAR collection. Deze koop je normaal voor € 5,95 per fles, maar gedurende de hele maand april kost de wijn slechts € 4,95 bij aankoop van 6 flessen.

Vind hier de producten uit de BAR collection.