De top 5 wijnen voor bij de borrel

Het woord ‘borrel’ stamt uit de 17e eeuw en betekende toen zoiets als ‘kleine dronk’. Wat begon als een klein glaasje voorafgaand aan het diner, is in de Nederlandse cultuur uitgegroeid tot uitgebreide proeverijen en borrelplanken. Je hoort ons daar niet over klagen. Integendeel! Bij Qeuze houden we ook erg van borrelen en we stemmen ons assortiment graag zo af dat we voor elk borrelmoment de juiste producten in huis hebben.

De meest populaire drank voor bij de borrel blijft vooralsnog wijn. Natuurlijk schenk je de wijn die je zelf het lekkerst vindt of waarvan je weet dat het gezelschap erg kan genieten. Met wijn kan je ook thematisch aan de slag gaan. Na de vakantie is het erg leuk om je vrienden thuis te laten meegenieten van eigen meegebrachte wijnen vanaf de vakantiebestemming. Je kan de wijnen ook aanpassen op het soort hapjes dat je erbij serveert. Als je alleen vishapjes op de borrelplank legt, is het voor velen een verrassende combinatie als je daar naast een witte wijn ook een lichte rode wijn bij schenkt.

In deze blog vind je de top 5 borrelwijnen van Qeuze. Deze wijnen worden het meest geschonken tijdens onze vrijdagmiddagborrel in ons proeflokaal, op het terras bij de horecagelegenheden waar wij leveren en ook bij onze vaste klanten thuis.

1. Angels Tears Sauvignon Blanc
Wij pinken nog vaak een traantje weg wanneer we deze frisse doordrinker proeven. Dit is een wijn die je voor onverwachte borrels zeker in huis wilt hebben. Het Qeuze proefpanel zegt over de Angels Tears Sauvignon Blanc: “Een echte allemansvriend die iedereen blij zal maken!”

2. Vieille Grange Les Rocailles Blanc
Hij zit nog niet zo lang bij ons in het assortiment, maar Les Rocailles Blanc staat nu al op de tweede plek in onze top 5 van borrelwijnen. De bijzondere blend van Vermentino en Sauvignon Blanc geeft de wijn pit. Lekker bij een borrelplankje met (gerookte) vis, groentes en dips.

3. Couveys Pinot Noir
Niet iedereen houdt van rode wijn bij de borrel omdat het moe zou maken. Deze Pinot Noir is dan een goede optie doordat hij niet te zwaar is, maar wel veel smaak heeft. Pinot Noir doet het overigens heerlijk bij een borrelplank met truffelproducten.

4. Pasqua Passimento Bianco
Voor wie van vol wit houdt, is de Pasqua Bianco een geweldige verrassing. De druiven zijn ingedroogd waardoor de wijn heel geconcentreerde smaken heeft. Trek hem op zondagmiddag met je geliefde open en zak lekker weg in de bank. Vergeet hier niet een lekker kaasje  bij te serveren.

5. Campo di Marzo Primitivo
Wijnen van de Primitivo druif zijn vol en rijk van smaak; echt een wijn voor de liefhebber van wat steviger rood. De Primitivo van Campo di Marzo past goed bij een borrelplank met verschillende harde kazen of charcuterie. Denk bijvoorbeeld aan deze Pata Negra ham.

Hoewel wijn heel populair is bij de borrel, drink jij misschien liever een goede Gin & Tonic of andere cocktail. Je vindt hier een blog met meer inspiratie!

Wil je deze wijnen proberen? Je vindt ze in onze Borrelwijnen Proefpakket!