Toch teveel drank gedronken ? Hier wat tips tegen de kater

Carnaval, verjaardag, feestje, avondje stappen…. Hoe zorg je ervoor dat je ook de dag erna weer fris en fruitig bent. Wij zochten uit wat de beste tips zijn tegen de kater. Ja, de beste tip is natuurlijk minder te drinken. Maar mocht het dan toch een keer gebeuren dan kan je er zeker iets tegen doen.


Tip 1: Meer drinken

Het klinkt niet echt logisch maar we bedoelen dan ook niet dat je door moet gaan met alcohol drinken. Zorg ervoor dat je voldoende vocht binnen krijgt. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je namelijk uitdroogt. Dit is de belangrijkste reden van de kater ( uitdroging van je hersenen). Zorg er dus voor dat je voldoende water drinkt. Bestel in een restaurant naast de fles wijn daarom ook altijd een fles water. Drink dus tussendoor een glas water.

Mocht je voor het slapen al misselijk zijn, drink dan een glas cola. Maar niet te veel want cola heeft het zelfde effect als alcohol, het zorgt voor uitdroging.

Tip 2: Voorkomen is beter dan genezen

Zorg dat je voor dat je gaat drinken voldoende vitamines binnen hebt. Eet daarom voor het feestje voldoende fruit en drink veel water. Net als in tip 1 voorkomt dit uitdroging en heb je meer energie. Voorkom dat je pittig gaat eten, dit zal namelijk averechts kunnen werken.

Tip 3: begin de ochtend met een bloody mary ( Lees hier het recept )

Iedereen heeft wel eens de tip gehad, begin je ochtend met het drankje waarmee je geeindigd bent. Maar dan moet je dit nog wel kunnen herinneren. Onze Qeuze is toch echt de Bloody Mary. Een heerlijke cocktail van tomatensap en vodka.

Tip 4: Begin je dag met een vet ontbijt

Begin je dag met scrambled eggs met gerookte zalm. Wees vooral niet te voorzichtig met de boter. Vet eten zal het herstel namelijk versnellen. Geen zin om te gaan bakken neem dan in ieder geval een tosti of wat muesli. Hamburgers en friet zal misschien wel lekker zijn maar helpen niet tegen de hoofdpijn.

Heel veel sterkte.