Rosé, asperges, Pasen. Proef de lente bij Qeuze!

Het voorjaar is begonnen en de lente nodigt uit voor vele culinaire momenten. Lekker borrelen op het terras, de barbecue die aan mag, de eerste glazen rosé, het aspergeseizoen en niet te vergeten de paasdagen. Tot en met 30 april staat bij Qeuze alles in het teken van ‘Proef de Lente’. We geven je graag een voorproefje!

Proeven, proeven, proeven
Hoewel het weer je misschien nog niet helemaal in de stemming brengt, zijn wij al druk bezig geweest met het proeven en selecteren van de heerlijkste rosés. We stellen er alvast twee aan je voor. 

De Vieille Grange Les Rocailles Rosé uit Zuid-Frankrijk is een heerlijke droge en fruitige rosé die niet snel verveelt. Met zijn mooie lichtroze kleur is dit de perfecte rosé voor buiten in de zon. Gewoon bij de borrelplank of bij een uitgebreide lunch.

Het design van de Greg & Juju Rosé is een echte blikvanger. De unieke fles en het vrolijke etiket mogen gezien worden, zeker bij een gezellige barbecue met vrienden. De smaak is vriendelijk: licht en sappig. Deze rosé past goed bij lamskoteletjes met Provençaalse kruiden. Van de barbecue uiteraard!

Seizoensgroenten
In de lente start het aspergeseizoen en wij Nederlanders zijn dol op het witte goud. Traditioneel eten we asperges met beenham en gekookte aardappeltjes, maar in deze blog vind je nog twee andere variaties. Kies als ideale begeleider voor een frisfruitige witte wijn zoals een Grüner Veltliner of ééntje van Nederlandse bodem.

Paasdagen
Pasen wordt veelal gevierd met een uitgebreide brunch of lunch en er is natuurlijk één ding wat niet op de paastafel mag ontbreken. Gekookt, gepocheerd of geroerd. Iedereen heeft een eigen voorkeur voor de bereiding van zijn eitje. Ei gaat goed samen met gerookte zalm en als finishing touch bestrooi je het geheel met zomertruffel zeezout. Over eieren gesproken. Het paaseieren zoeken hebben we dit jaar nóg leuker gemaakt met speciale gin & tonic paaseieren! Binnenkort online verkrijgbaar.

Kom je de lente proeven?
Binnenkort organiseren wij de Qeuze Lenteborrel met als hoogtepunt de jaarlijkse rosétest. Toegang tot dit evenement is enkel op uitnodiging. Meer weten? Mail naar events@Qeuze.com