Ontdek onze eigen BAR wijnen

Aan de bar ontstaan vaak de beste ideeën. Dit hebben wij zelf ook ervaren. Na een zoveelste proefsessie met niet zulke lekkere wijnen ontstond het idee om een eigen lijn wijnen te ontwikkelen. Inmiddels verkopen we al ruim twee jaar met veel trots de wijnen van BAR collection. In deze blog lees je meer over onze eigen wijn.

Het ontstaan
Voordat we een product opnemen in ons assortiment gaat het eerst langs de kritische smaakpapillen van het proefpanel. Dit proefpanel komt geregeld samen aan de bar in ons proeflokaal voor zo’n proefsessie. Vaste proevers zijn Bob, Annick en Robbert die in 2019 na weer een middag wijn proeven het idee vatte een eigen lijn wijnen te ontwikkelen. De wijnen zouden echte allemansvrienden moeten zijn, zonder poespas en zonder moeilijke wijntermen.

Jerome en Aurelie
De wijnen
Dus gingen we op zoek naar een wijnboer die ons kon helpen met de juiste blends. Via ons netwerk maakten we kennis met het Franse wijndomein Preignes le Vieux waar eigenaren Jérome en Aurélie met maar liefst 17 verschillende druivensoorten werken. Preignes le Vieux ligt in het hart van de Pays d’Oc, tussen Béziers en Agde. Dit is de wijnregio van Frankrijk waar wijnmakers durven te vernieuwen en buiten de lijntjes durven te creëren. Met hun kennis en kunde hebben ze ons geholpen aan verschillende samples die we uitvoerig hebben geproefd en besproken. Dit resulteerde in een frisfruitige witte wijn, een sappige rosé en een soepele rode wijn.

Weekend
De naam
BAR collection is eigenlijk een heel logische naam gezien de initialen van Bob, Annick en Robbert en de locatie waar het idee voor BAR collection is ontstaan. Maar BAR is ook een lekker korte en herkenbare naam. Met BAR collection is de perfecte aanvulling geniet je samen met je vrienden van je weekend.

Vingerafdruk
Het label
Elke fles in de BAR collection heeft een eigen vingerafdruk. Het idee daarachter is dat een vingerafdruk uniek en onderscheidend is. Dit willen we met elke wijn in de collectie benadrukken. De vingerafdrukken zijn tegelijkertijd ook een symbolische zegel van goedkeuring; alle producten zijn uitvoerig geproefd… door ons proefpanel inderdaad!

BAR white
Ontwikkeling
BAR white heeft onlangs een nieuwe kleur fles gekregen waardoor de frisse witte wijn nog beter tot zijn recht komt en we hebben inmiddels een vierde wijn toegevoegd aan het assortiment: de BAR cava (voor al uw feesten en partijen!). Ja, een feestelijke bubbel ontbrak nog aan de collectie. De BAR collection wijnen zijn online bij ons te bestellen, zowel los als in een mooi wijn- of borrelpakket.