Lekkere wijn uit Nederland bestaat echt !

Nederland telt ongeveer 130 wijngaardeniers, samen goed voor ongeveer 1 miljoen flessen wijn. In vergelijking met onze Franse vrienden (naar schatting 40 miljoen flessen) is dat maar een heel klein percentage. Toch is de kwaliteit de afgelopen jaren sterk verbeterd en kunnen we inmiddels hardop roepen dat een aantal Nederlandse wijnen echt LEKKER zijn. De beste Nederlandse wijn komt van het Betuws Wijndomein in Erichem, nog geen 30 kilometer van De Meern vandaan. Een reden voor ons om eens kennis te gaan maken met de wijnmakers en eigenaren Diederik en Arina. Diederik is een terechte winnaar van vijf gouden medailles bij de Wijnkeuring van de Lage Landen en werd uitgeroepen tot beste wijngaardenier. 

Met open armen werden wij ontvangen door de eigenaren Diederik en Arina. Wat een leuke, gastvrije en enthousiaste mensen. Vol passie en trots vertelde ze ons over hun avontuur, de uitdagingen en de bijbehorende successen. Want succesvol is het zeker. Ons proefpanel was het direct met elkaar eens, deze wijnen willen we graag in ons assortiment. Inmiddels hebben wij een eerste selectie binnen en kan ook jij genieten van deze heerlijke wijnen. Speciaal voor de introductie hebben we een proefpakket gemaakt. We horen graag jullie mening. Het proefpakket en de wijnen van Betuws wijndomein zijn te vinden op:  Qeuze Betuws wijndomein

Onze wijn spijs Qeuze:

  • De Linge Parel  (mousserend) is heerlijk als aperitief of bij wat i’TRE gerookte zalm
  • De Linge Johanitter is heerlijk bij asperges en onze rauwe i’TRE ham uit de grotten van Limburg of onze i’TRE huis gerookte zalm.

Je kunt uiteraard zelf ook een keer gaan kijken bij het Betuws Wijndomein, bekijk hier hun agenda ! 


Betuws wijndomein


Betuws wijndomein


Betuws wijndomein


Betuws wijndomein


Betuws wijndomein