Met deze drankjes tel je af tot oud en nieuw

Oudejaarsdag is een magische dag. We laten het oude jaar achter ons en verwelkomen het nieuwe jaar. Geniet met deze drankjes van de laatste paar uren die 2021 telt en proost met elkaar op 2022.

Kerstwijn

Het avondprogramma
Wanneer na het diner de eettafel opgeruimd is en de vaatwasser draait, tellen we af tot oud en nieuw. Ben je in het gezelschap van je beste vrienden dan is het natuurlijk gezellig om spelletjes te spelen, maar je kan de avond ook vullen door je favoriete cocktail te maken voor elkaar. Met een shaker, strainer, muddler en een barmaatje heb je de beste cocktail accessoires in huis. Laat iedereen zijn eigen dranken en garnering voor het recept van hun cocktail meenemen. De taak van gastheer of gastvrouw is om te zorgen voor het glaswerk en voldoende ijsblokjes in de vriezer.

Een ander idee is om je gasten te vragen of ze hun favoriete wijn mee willen nemen voor een wijnproeverij. Laat iedereen de meegebrachte fles in aluminiumfolie inpakken. Dit voorkomt dat je gelijk kan zien wat er in de fles zit. Maak er een quiz bij zodat er nog wat te winnen valt en uiteraard horen er ook lekkere borrel snacks bij.

Stond er deze winter een wintersport gepland, maar gaat de vakantie niet door? Organiseer dan een après-ski feestje op oudejaarsavond. Met shotjes, glühwein en een foute playlist op Spotify zit de sfeer er gauw in!

Laatste half uur
Houd ondanks de gezelligheid wel een beetje de tijd in de gaten. Om half twaalf wil je je activiteiten afronden en de glazen voor het oud en nieuw moment klaar gaan zetten!

Chandon Garden Spritz

Om middernacht
De jaarwisseling kan maar één ding betekenen: champagne! Wat je tot dan toe ook gedronken hebt, zet het aan de kant en ontkurk je mooiste fles bubbels. Dit mag naast champagne natuurlijk ook een crémant, cava of prosecco zijn. Of kies voor de Chandon Garden Spritz, dit is een nieuwe mousserende wijn uit Argentinië. Door de combinatie van wijn met sinaasappellikeur past ‘ie net wat beter bij de oliebollen en appelbeignets dan de eerder genoemde, droge bubbels. Ons proefpanel heeft dit jaar vastgesteld dat de beste alcoholvrije wijnen bubbels bevatten en dus een geweldige optie zijn voor de jaarwisseling.

Proost en geniet van het feest!
Het Qeuze team