Gember – het populairste ingrediënt van dit moment

In deze blog zetten we een populair ingrediënt in de schijnwerpers. We hebben het over een voedseltrend waarvan we hier in Nederland de smaak steeds beter leren waarderen. Daardoor is deze spicy smaakmaker meer en meer terug te zien in bekende cocktails en als basisingrediënt van diverse mixers. Je ontkomt er eigenlijk niet aan om er zelf mee aan de slag te gaan. Dus zorg ook voor een smakelijke deGEMBERmaand met deze producten!

Dit zijn onze tips:
Ginger 43
Ginger 43 cocktailpakket
Ginger 43 is de populairste mix met Licor 43 in Spanje. Deze cocktail is makkelijk te maken door Licor 43 samen met de Fever-Tree Ginger Ale over flink wat ijs te schenken. Voeg het sap van een halve limoen toe en een stukje limoenschil ter garnering. De combinatie van zoet, licht kruidige en fris is heel verrassend en lekker! Dit pakket is daarom leuk om thuis te hebben, maar nog leuker om weg te geven.

Dark 'n Stormy cocktailpakket
Dark 'n Stormy is één van die klassiekers in de cocktailwereld die je ooit een keer gedronken moet hebben. Er bestaat echter wel een grote kans dat het dan niet je laatste is. Deze heerlijk frisse en exotische cocktail is gelukkig makkelijk te maken. Tip: schenk eerst de ginger beer in een glas en laat daarna de rum geleidelijk over de bolle kant van een lepel het glas in lopen. Dit creëert het effect van een donkere wolk in het glas. Dit pakket is ideaal om cadeau te geven.

Moscow Mule cocktailpakket
De Moscow Mule cocktail is een populaire cocktail die vaak terug te vinden is op de kaart van vele cocktailbarren en die standaard wordt geserveerd in een typische koperen beker. De Moscow Mule is een heerlijke frisse cocktail met vodka met ginger beer die je met dit pakket nu ook makkelijk thuis kan maken. Voeg alleen zelf de verse producten zoals limoen en munt nog toe. Leuk om te geven en om te krijgen.

VanDyck Red cocktailpakket
Deze verfrissende en smakelijke rode vodka is gebaseerd op VanDyck vodka alleen zijn aan deze variant sleedoornbessen toegevoegd. Deze rode bessen hebben een sterke en frisse smaak. Naast dat de VanDyck vodka red heerlijk mixt met ginger beer kan je hem ook puur of on the rocks drinken. Dit pakket is exclusief bij ons te koop.
Horse's Neck
Horse's Neck cocktailpakket
Ondanks de vreemde naam van deze cocktail bestaat deze mix al meer dan 200 jaar. De klassieker is bekend geworden doordat het de favoriet was van vele beroemdheden zoals Charlie Chaplin, Fred Astaire en James Bond schrijver Ian Fleming. Een ideaal pakket voor bijvoorbeeld Vaderdag of een verjaardag.

Andere smakelijke producten met gember:

Fever-Tree mixers met gember
In ons assortiment hebben we drie variaties van Fever-Tree mixers met gember. Fever-Tree maakt zelf een statement door te zeggen dat deze mixers zijn “what whisky’s been waiting for”. Wellicht vind je het vloeken in de kerk door whisky te mixen, maar geloof ons als we zeggen dat dit het waard is om eens te proberen!

King's Ginger Whisky Likeur
De combinatie van whisky en gember was eigenlijk al een groot succes in 1903 toen deze King's Ginger Whisky Liqueur exclusief voor koning Edward VII werd gemaakt om hem op te warmen tijdens winterse ritjes in de koets. Een warme smaak van gember, pittige citroensorbet en stroop. Heerlijk in een cocktail, puur of 'on the rocks'.
Edinburgh Rabarber Ginger
Edinburgh Rhubarb & Ginger Gin
Eén van de populairste dranken van dit moment is gin en natuurlijk kan deze categorie niet achterblijven in de trend van gember. De smaak van de Edinburgh Rhubarb & Ginger Gin likeur is vol en heeft een goede balans tussen de pittige gember en de zure rabarber. Hij is het lekkerst in combinatie met ginger ale en met een garnering van verse frambozen.