Een frisse start van het nieuwe jaar met deze alcoholvrije dranken

Namens het Qeuze team wensen we je het allerbeste voor het nieuwe jaar! We hopen dat je het jaar goed begonnen bent, maar we kunnen ook voorstellen dat je je op 1 januari iets minder fris voelde dan dat de start van het nieuwe jaar beloofde. Dat je daarom even geen zin hebt in alcohol kunnen wij ook best begrijpen.

Na een maand vol borrels, diners en gezelligheid begint januari dus vrij somber. Als je bewust hebt besloten om deze maand de alcohol helemaal te laten staan, dan kan januari best lang gaan duren. Wij laten je daarom graag kennismaken met twee alcoholvrije dranken die zo lekker zijn dat je het einde van de maand makkelijk redt!

Seedlip – de ‘NoLo’ gin
Er komen steeds meer niet-alcoholhoudende (NO) of laag-alcoholhoudende (LO) alternatieven op de markt. Tussen dit aanbod vonden wij Seedlip. Een drankje dat je het beste kan vergelijken met gin. Ben, de eigenaar van het bedrijf, vond een aantal jaar geleden een boek uit 1651 met recepten van non-alcoholisch dranken tegen medische kwalen. Vanuit zijn achtergrond in landbouw en behoefte aan non-alcoholische dranken ontstond Seedlip. Het bleek een groot succes! Inmiddels staat Seedlip op de drankenkaart van restaurants als The Fat Duck, The Clove en zelfs Buckingham Palace. Natuurlijk is Seedlip ook te koop bij Qeuze! Je vindt bij ons twee varianten: Seedlip Spice 94 en Seedlip Garden 108. Mix de drank zoals je favoriete gin&tonic, dus met een goede tonic en je favoriete botanicals.

Sparkling Tea BLÅ
Deze drank is bedacht en geproduceerd door Deense sommelier Jacob Kocemba. Zijn doel was om het beste alcoholvrije en mousserende product ter wereld te maken dat ook nog eens gastronomisch inzetbaar zou zijn. BLÅ bevat 13 verschillende theeën en is geblend met wijn van de Riesling-druif. De smaak is uniek en moeilijk te vergelijken. Het proefpanel beoordeelde de wijn en proeft kamille, jasmijn en kweepeer. Bloemig en zacht, maar door het bubbeltje levendig en fris. Het mooie van deze Sparkling Tea is dat hij te drinken is als feestelijk aperitief, maar ook goed past bij de Japanse keuken of bij een fruitig dessert. En die Qeuze wil je kunnen maken! Er zijn overigens ook nog twee alcoholarme varianten te verkrijgen!