De top 5 rosé van 2020

Elk jaar organiseren we met ons proefpanel een rosé test. Dit proefpanel bestaat uit professionals, fijnproevers en liefhebbers. Samen beoordelen we de rosés op kleur, geur en smaak, op de prijs/kwaliteit verhouding en natuurlijk ook op de ‘looks’ van de fles. Daar komt een top 5 van de beste rosés uit en deze delen we graag met jullie. Laat de zon maar (ver)schijnen!

#1 - BAR rosé
Op nummer 1 staat de absolute topper van de rosé test. Alles klopt; lichte kleur, uitnodigende geur en smaken van sappig rood zomerfruit. Het proefpanel was met name te spreken over de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding van de BAR rosé. Deze verleidster heeft ons volledig ingepakt en laat ons deze zomer niet meer los!

#2 - V-rosé
Vino, Valencia, Vleermuizen: Spaanse trots in een flesje. Die vleermuizen beschermen de rijstvelden tegen Verkeerd Volk om aantasting van de oogst te voorkomen. Want wat is Spanje zonder paella? De V-rosé heeft een fris roze blosje en zit bomvol smaak. Hiermee heeft de Provence er een waardige concurrent bij en met name door het gastronomische karakter van deze rosé. Lekker bij paella dus!

V-rosé strand

#3 - Greg & Juju rosé
Wat een gezellige fles om een wijn in te verpakken! Daar scoort de Greg & Juju rosé zeker punten mee. De naam en het etiket symboliseren ijverigheid en vrolijkheid en inderdaad; na gedane arbeid vrolijkt deze rosé je helemaal op. Reserveer een plekje op je eigen terras en zet de Greg & Juju rosé in een koeler met ijs zodat je er zo lang mogelijk buiten van kan genieten.

Greg & Juju Rosé

#4 - Miraval rosé
We hebben te maken met een beroemdheid! Als ware paparazzi zet het proefpanel de Miraval rosé op de foto om hem te delen op social media. Uiteraard hopen we dat Brad Pitt & Angelina Jolie (de personen achter deze rosé) dit zien en de foto liken. Want “we like the wine big time!” Nu nog een goede film erbij uitkiezen.
Casas Patronales Chucaro Rosado
#5 - Casas Patronales Chucaro Rosé
De rosé van Casas Patronales is geen over het paard getilde wijn. We helpen 'm dus graag een handje in deze rosé top 5 zodat ‘ie stevig in het zadel komt te zitten. Zalige borrelrosé met een bit… ehh bite te danken aan de Syrah druif.

Je vindt ons rosé assortiment hier.