De culinaire trends voor 2019

Bij Qeuze zijn we het jaar goed begonnen. We kunnen met een tevreden gevoel terugkijken op 2018 en hebben veel zin om in 2019 nóg meer mooie en lekkere producten aan het assortiment toe te voegen. Uiteraard kijken wij altijd naar de laatste trends en bieden we graag unieke producten aan die hierop aansluiten.

Tijdens ons bezoek aan Wineprofessional en Horecava vorige week zijn we op zoek gegaan naar trends, nieuwe producten en hebben we met veel professionals gesproken. Graag delen we met jullie de trends die dit jaar onze aandacht gaan krijgen!

Trend 1: Bewust drinken
We gaven in onze vorige blog al een kleine aftrap van een grote trend voor 2019. We kunnen er niet meer omheen: non-alcoholische of laag alcoholische dranken. Tot voor kort was de kwaliteit van deze drankjes nog twijfelachtig te noemen, maar gelukkig komen er steeds meer smaakvolle producten op de markt. Ook lijken we met z’n allen ons glas wat minder vaak bij te vullen. We drinken dus minder, maar kiezen wel voor een hogere kwaliteit. Het verhaal achter de inhoud van de fles lijkt hierbij ook steeds belangrijker te worden. Daarbij draait het ook sterk om de werkwijze van de wijnboer. Komt de wijn voort uit biologische, biodynamische of zelfs veganistische productie? De consument vindt het belangrijk dat hij hierover goed geïnformeerd wordt zodat hij er een bewuste keuze in kan maken.

Trend 2: De perfect serve aan je eigen keukentafel
Het afgelopen jaar zagen we bij Qeuze een enorme toename in de verkoop van onze gins en gin & tonic pakketten. Hieruit herleiden we dat mensen graag ook thuis aan de slag willen met het maken van hun favoriete gin & tonic. De cocktailtrend beperkt zich komend jaar niet alleen tot gin. We zien ook cocktails met koffie, sherry, vermout en wijn. Bij Qeuze bieden we online al een aantal complete cocktailpakketten. Met het cocktail starterspakket heb je gelijk de juiste set producten in huis voor het maken van welke cocktail dan ook. Wil je toch het gemak opzoeken? Black & Bianco biedt voorgemixte cocktails met onder andere port en limoncello als basis.

Trend 3: Natuurvriendelijke, Nieuwe en Nederlandse wijn
Zoals eerder genoemd stijgt de aandacht voor biologische, biodynamische en vooral ook veganistische wijnen en wijnboeren spelen daar op in. Eén van onze biologisch gecertificeerde wijnhuizen is Chateau d’Estoublon. Daarnaast zien we steeds meer export vanuit de nieuwe oude wereld. Dit zijn landen die al honderden jaren wijn maken, maar tot voor kort bleven deze wijnen binnen de landsgrenzen. We hebben het over landen als Bulgarije, Kroatië en Hongarije. Laat je niet afschrikken door onuitspreekbare druivensoorten en probeer ze eens!
Na de fantastische zomer van 2018 en de goede opbrengsten staat Nederlandse wijn nu echt op de kaart. Ook volgens wijnmaker Diederik, van het Betuws Wijndomein in Erichem, mogen we met het huidige Nederlandse klimaat een groei in Nederlandse wijn verwachten.

Trend 4: Kwalitatief snoepen
Macarons, nougat en bonbons. Het zijn allemaal luxere varianten van het koekje bij de koffie. We willen graag blijven snoepen, maar ook hier geldt kwaliteit boven kwantiteit. Liever één mooie bonbon dan een trommel vol met koekjes. Bij Qeuze kan je al uit diverse smaken macarons kiezen. Ben je een echte zoetekauw? Hou dan onze website goed in de gaten. We voegen binnenkort zeker nog andere zoete delicatessen toe aan het assortiment.

Kortom, we zetten dit jaar onze smaakpapillen goed aan het werk en houden jullie zeker op de hoogte!