De beste rosés voor de zomer van 2019

Het seizoen is aangebroken dat we en masse buiten genieten van het heerlijke weer en de lange avonden. Ter voorbereiding op deze zonnige dagen hebben we in de laatste maanden de nieuwste rosés geselecteerd en getest. De 5 beste rosés van 2019 delen we graag met jou!

Greg & Juju Rosé

1. Greg & Juju Rosé


De onbetwiste nummer 1 voor deze zomer.

Het vrolijke duo Greg & Juju uit Zuid-Frankrijk staat trots op het etiket afgebeeld. Na een seizoen hard te hebben gewerkt in de wijngaard, is het nu tijd om te genieten van het resultaat van de oogst. En dat kunnen we nu allemaal doen met deze Zuid-Franse rosé. Zet hem buiten in een koeler met ijs en geniet ervan tot de zon onder is. Hij smaakt licht, sappig en fruitig en is ideaal bij de borrel, maar ook in combinatie met vis, salades en de barbecue.


Vieille Grange Rosé

2. Vieille Grange Les Rocailles Rosé

Met volle overtuiging gemaakt… en gedronken.

De wijnmakers van de Les Rocailles rosé zijn gespecialiseerd in wijnen uit Languedoc-Roussillon en noemen zichzelf ‘makers van grote wijnen’. Voor elke wijn leggen ze de focus op het zo goed mogelijk vertalen van de bijzondere kwaliteiten van de Mediterranee. We moeten toegeven dat ze dit uitstekend is gelukt. Mooi licht van kleur, fruitig en dorstlessend. Hier vieren we de zomer mee.


Angels Tears rosé 

3. Angels Tears Rosé

Wint het prijs én op kwaliteit!

De prijs/kwaliteit verhouding van de Angels Tears rosé springt er met kop en schouders bovenuit. De geur is een aangename mix van framboosjes en aardbeien. De smaak is vol en fruitig, met een frisse afdronk. Deze Zuid-Afrikaanse rosé van wijnhuis Grande Provence kan gerust wat stevigere smaken aan. Een goede reden om een gezellige braai te organiseren voor vrienden en buren!

 
Estoublon Reserve Rosé

4. Chateau d’Estoublon Reserve Rosé

Gastronomische rosé voor de fijnproevers van Nederland.

Chateau d’Estoublon ligt in het moderne wijngebied Les Baux de Provence en maakt speciaal voor onze Nederlandse markt deze rosé. Een pareltje in je glas en we stellen haar graag aan je voor. De geur komt je zwoel tegemoet zodra je eraan ruikt. Alle smaken zijn prachtig in balans. Levendig en een mooie mengeling van rood en wit fruit. De Chateau d’Estoublon reserve rosé is een waanzinnige gastronomische rosé en past perfect bij al je zomerse gerechten.


Miraval rosé

5. Miraval Rosé

Rol de rode loper maar uit.

Miraval is één van de meest bekende rosé wijnen ter wereld. In het hart van de Provence staat het wijnhuis dat eigendom is van niemand minder dan Brad Pitt en Angelina Jolie. Deze rosé is te herkennen aan zijn unieke fles en voelt zich het meest thuis op het terras, aan het water of bij een zomerse salade. Zacht en licht van smaak. Verkrijgbaar in verschillende formaat flessen. Voor kleine en grote feestjes.