De beste huiswijnen tot 10 euro

Er bestaat een naam voor het gevoel dat je kan bekruipen als je je wijnrek langzaam leeg ziet raken. Dit wordt ‘novinophobia’ genoemd. Gelukkig is dat gevoel makkelijk te voorkomen wanneer je standaard een aantal heerlijke huiswijnen op voorraad hebt. Vind hier een selectie van onze wijnen tot 10 euro. Zo grijp je nooit mis bij een onverwachte borrel, een spontaan etentje of wanneer er plots iets te vieren valt.

Witte huiswijnen

BAR white is een verfrissende witte wijn die, als je er eenmaal aan begint, zomaar eens heel snel op kan zijn. Hiervan wil je altijd ten minste één fles in de koelkast hebben staan (en in de zomer de rosé variant). Nog een voordeel: hij combineert makkelijk bij verschillende gerechten.

Deze witte wijn van Bodegas Leza Garcia is fruitig, zacht en licht met smaken van abrikoos en sinaasappelschil. Een ideale borrelwijn, maar ook lekker bij lichte voorgerechten, vis en schelpdieren. Probeer ook eens z’n rode broer gemaakt van de Tempranillo druif.

BAR whiteValdepalacios Viura

Rode huiswijnen

Ben je van plan om te gaan BBQ-en dan is deze wijn zeker een aanrader. De wijn is namelijk heerlijk vol van smaak en je proeft rijp donker fruit met wat kruidigheid. De perfecte smaken om te combineren met een geroosterd stuk vlees. 

Deze Syrah heeft het prima naar zijn zin het warme binnenland van Spanje. Door de zon rijpt hij optimaal en geeft hij sappige druiven. In de wijn proef je zondoorstoofd zwart fruit en wat kruidigheid. Het is een soepele rode wijn die makkelijk drinkt.

Casas Patronales Cabernet SauvignonVina Labrada Syrah

Huiswijnen voor speciale momenten
Zodra de eerste zonnestralen te zien zijn, wil je natuurlijk ook een rosé in huis hebben. De Greg&Juju rosé is hiervoor een fantastische optie. Deze wijn moet je buiten in een koeler zetten en van genieten tot de zon onder is.

Het is daarnaast een must om een bubbel in huis hebben om een heuglijk feit meteen te kunnen vieren. Daarnaast is een bubbel ook altijd een goede optie om mee te nemen naar een spontaan etentje. De Cava Xenius is hiervoor de ideale ‘huisbubbel’.

Greg & Juju RoséCava Xenius

Heb je alles in huis? Vind in deze blog 3 manieren om de wijn snel te koelen.