Champagnes van de toekomst proeven

Samen met het Champagne merk Taittinger hebben wij een unieke proeverij georganiseerd. Champagne proeven welke pas over enkele jaren in de markt gaan komen. Dergelijke proeverijen noemt men met een mooi woord Futurotheque en wordt voor het eerst in Nederland gehouden.


Samen met een gezelschap van champagnekenners, horeca-partners en andere zakelijke relaties van Qeuze kregen we een voorproefje van de smaak van zes Comtes de Champagnes, waarvan er een aantal momenteel nog rijpt in de kelders van Rheims. De gasten kregen daarmee een unieke kans om champagnes te proeven die pas over enkele jaren op Qeuze.com beschikbaar zullen zijn. Er werden vintages gedronken uit 2005 ( op dat moment al beperkt beschikbaar ), maar ook de jaargangen 2006, 2007 en 2008 kwamen voorbij. ( sommigen pas over meer dan drie jaar worden uitgebracht). De proeverij werd afgesloten met een unieke fles uit het jaar 2000.


Na afloop van de Futurotheque proeverij in het proeflokaal van Qeuze waren de delicatessen van i’TRE te proeven. david keuz (Chefkok en Food specialist van Qeuze) verzorgde een mooie kookdemotratie. Tijdens de informele borrel werd nog lang nagesproken over de smaken en de unieke ervaring.


Lees hier het hele artikel van Events.nl