Prijswinnend wijndomein in de Betuwe

Het Betuws Wijndomein is dit weekend uitgeroepen tot één van de twee beste wijngaarden van de jaargangen 2017-2018. Tijdens de prestigieuze uitreiking van de Wijnkeuring van de Lage Landen in Amerongen werd het wijndomein van Diederik Beker beloond met maar liefst 7 zilveren medailles.

Nog geen twee weken na ons bezoek aan het Betuws Wijndomein in Erichem vinden we het persbericht in de Qeuze mailbox dat ons tipt over deze topprestatie. Diederik zijn partner in crime and wine, Arina, vertelde tijdens de rondleiding in de wijngaard al dat ze met gezonde spanning naar de keuring toeleefden.


“De kwaliteit van de wijnen wordt bepaald in de wijngaard. Deze wordt in Nederland ieder jaar beter door ontwikkelingen in de wijnbouw en door nieuwe druivenrassen. Ondanks de regenachtige herfst hebben we in 2017 smaakvolle, rijpe druiven geoogst. Mede daardoor én met dank aan alle hulp, de opgedane kennis en de praktijk ervaring van de afgelopen elf jaar, was het mogelijk om in 2017 wederom topwijnen te maken in de Betuwe,” zegt Beker.

In 2004 is het Betuws Wijndomein begonnen met het aanplanten van de wijngaard. In 2005 en 2007 is de wijngaard nog eens uitgebreid tot een grootte van bijna 6 hectare. Het doel van het wijndomein is om hiervan ongeveer 20.000 flessen per jaar te produceren. In de wijngaard staan ‘druivenrassen van de toekomst’ geplant. Dit zijn druiven die zich aangepast hebben op het klimaat van Nederland en gedurende het jaar minder interventie nodig hebben. Dit zorgt voor een gezondere omgeving in de wijngaard waarbij de bodem een voedzame ondergrond is voor de druiven en andere micro-organismen. Op deze manier kan het Betuws Wijndomein zich een duurzaam bedrijf noemen en zorgen ze voor een constante kwaliteit in de wijn.

Deze kwaliteit kreeg ook veel lof tijdens de keuring. Voor de keuring werd gebruik gemaakt van het keuringssysteem van het Duitse Weinbauamt in Neustadt a/d Weinstrasse. De wijnen zijn gekeurd samen met de Duitse wijnen (Landesprämierung). In totaal werden 186 Nederlandse en Belgische wijnen gekeurd. De kwaliteit van de wijnen van het Betuws Wijndomein is constant over de gehele linie. Dat was volgens de jury terug te proeven in de smaak en is duidelijk te zien in de resultaten van de wijnkeuring. Naast de benoeming tot één van de twee beste wijngaarden van de jaargangen 2017-2018 ontving het Betuws Wijndomein 7 zilveren medailles voor de rode, witte en mousserende wijnen.

Diederik geeft aan dat dankzij de hulp en het vertrouwen van familie en vele trouwe vrijwilligers het Betuws Wijndomein de afgelopen jaren gegroeid is tot een serieus wijnbedrijf. Wij kunnen ons zo voorstellen dat door het enthousiasme en de persoonlijke aandacht van Diederik en Arina veel mensen graag terugkeren naar het wijndomein. Om over de heerlijke wijn vooral niet te zwijgen!

Wil je de wijngaard eens bezoeken? Kijk voor meer informatie op www.betuwswijndomein.nl.

Probeer je de wijn graag thuis? De prijswinnende wijnen zijn in onze webshop te bestellen via deze link.