Vier Wereld Koffiedag met TROAST. koffie!

Vrijdag 1 oktober is het Wereld Koffiedag 2021. We drinken zo graag koffie, dat koffie best een eigen feestdag verdient, daarom vieren we deze! Wat drinken we om de dag te beginnen, wat staat er op tafel tijdens een vergadering en wat moet ons troosten? Een wereld zonder koffie kan je je niet voorstellen en is ook een sociaal moment.

Lekker bakkie TROAST. doen?
Internationale dag van de koffie is de wereldwijde viering van de reis die de koffieboon aflegt van plantage tot je kopje! We hebben ons eigen merk koffie, dat wij TROAST. koffie hebben genoemd. Koffie dat comfort biedt op elk moment van de dag. TROAST. koffie is gemaakt voor de echte fijnproevers. Bij koffie branden komt het aan op nuance. Het is een ambacht, bijna een kunst. Een proces waarbij respect en liefde voor het product absolute voorwaarden zijn. Voordat de koffiebonen bij de branderij arriveren, is er al veel en intensief werk verricht door de telers, de oogsters, de melangeur en de transporteur; allemaal mensen die expert zijn in hun deel van het koffieproductieproces. Tijdens het branden op Nederlandse bodem halen we het beste uit de koffieboon naar boven.

Uiteraard werken we voor TROAST. koffie alleen met de hoogste kwaliteit bonen, de beste apparatuur en ambachtelijke branders met liefde voor het vak. Zo kunnen we je het lekkerste kopje koffie garanderen. We leggen de nadruk op de specifieke eigenschappen van de boonsoorten Aribaca en Robusta en het karakter van het gebied waar de boon geteeld is. Aribaca en Robusta zijn twee verschillende koffiebonen met beiden een eigen authentieke smaak.

De Arabica boon is:

  • Laag cafeïnegehalte
  • Zacht en zoet van smaak
  • 100% Arabica bonen
  • Grote, ovale boon

De Robusta boon is:

  • Hoog cafeïnegehalte
  • Krachtig, stevig en wat bitter van smaak
  • 100% Robusta bonen komt vrijwel niet voor, wel in combinatie met de Arabica bonen
  • Kleine, ronde boon

TROAST. logo

Koffie Qeuze

Zie je door de bonen het bos niet meer? TROAST. koffie biedt vijf soorten koffie waar op elk moment van genoten kan worden.

De GEWOON GENIETEN koffie is samengesteld uit Arabica bonen uit Brasil, Guatemala, Honduras en Robusta bonen uit India en is geschikt als lungo en in combinatie met melk in een vol/halfautomaat. Door een middeldonkere branding krijgt deze koffie een rijke smaak met een mooie pittige afdronk.

De LANG GENIETEN koffie bestaat uit 85% Arabica-bonen uit Midden- en Zuid-Amerika en 15% Robusta-bonen uit India. Door een middeldonkere branding krijgt deze koffie een rijke smaak met licht krachtige afdronk. Deze koffie is geschikt als lungo en in combinatie met melk. Het is een heerlijke koffie die perfect is om de hele dag door te drinken. Ideaal voor de liefhebber van lunog en cappucino.

De koffiebonen voor PUUR GENIETEN krijgen een middeldonkere branding. De melange bestaat uit Arabica en Robusta-bonen uit Colombia, Costa Rica en Indonesië. Deze blend zorgt voor een krachtige espresso met een fruitige frisheid in de afdronk. Drink hem als espresso of gebruik hem als basis voor een goede cappuccino. Een absolute topper als je liefhebber bent van espresso, maar zeker ook een aanrader als cappucino.

De INTENS GENIETEN koffie is een elegante espresso met een verfijnde balans tussen fris en zoet. De koffie bestaat uit 100% Arabica-bonen uit Colombia, Brazilië en Indonesië. De bonen zijn donker gebrand, daardoor ontstaan smaken van chocolade en karamel. Een smakelijk begin van de dag. Mooie smaaksensatie met eigenschappen van chocolade en karamal. Een espresso zoals de Italianen het bedoeld hebben.

Een lange zoektocht en vele koffietastings later heeft ons proefpanel misschien wel de ultieme koffiemelange gevonden. Een mix van 90% Arabica bonen en 10% superieure Robusta bonen en gebrand volgens Siciliaanse traditie. De koffie heeft een volle krachtige smaak zonder bittere en zure randjes. Zeer geschikt om een krachtige espresso te bereiden, maar ook als lungo espresso (gewoon kopje koffie) en cappuccino! Niet voor niets nu al een klassieker. Volle krachtige smaak zonder bittere en zure randjes.

Ontdek je eigen favoriete smaak of geef de TROAST. koffieproeverij cadeau!

TROAST. proeverij

Koffiemomenten
Genieten van een heerlijk kopje koffie tijdens een vergadering, op een terras of gewoon thuis op de bank, daar hoort iets lekkers bij! Verrijk de koffie met één van onze overheerlijke delicatessen zoals chocolade, macarons of zoete snacks. Er is Qeuze genoeg en we helpen graag jouw koffiemoment nog beter te maken. Van 1 oktober t/m 31 oktober doen wij daarom bij aankoop van de 3x1kg koffiebonen van al onze koffiemerken er gratis chocolade amandelen bij. 

Bekijk hier ons hele koffieassortiment.