Local Storage seems to be disabled in your browser.
Voor de beste ervaring op onze site moet je de lokale opslag in je browser inschakelen.

Klantbeoordeling  ✮✮✮✮✮ (9/10)  |  Snelle leveringen  |  Gratis levering vanaf 50 euro  |  Klantenservice            Webshop keurmerk

Wegens drukte bij onze vervoerders kan het zijn dat de bezorging van je bestelling vertraging oploopt. Geen tijd verliezen? Afhalen in Vianen is geen probleem.

 

Alles over ChampagneOver Champagne

Champagne is een mousserende wijn, die wordt geproduceerd in het gelijknamige gebied in Frankrijk. Witte champagne is het bekendste maar er is ook rosé champagne. Alleen mousserende wijn uit deze regio, gemaakt volgens de méthode traditionnelle (voor 1994 als méthode champenoise gekend) mag de naam champagne dragen. De term "Franse champagne" is dus een pleonasme, aangezien champagne per definitie uit Frankrijk komt.

In de meeste westerse landen wordt champagne traditioneel bij bijzondere gebeurtenissen gedronken, zoals met oudjaar, bij de doop van een schip, bij een jubileum of na een geboorte. Behalve de mousserende wijn wordt er in de Champagnestreek op zeer beperkte schaal ook witte, rode en rosé stille wijnen gemaakt, die sedert 1974 het AOC-label coteaux-champenois dragen. De bekendste ervan is de rosé des Riceys, uit het uiterste zuiden van de Champagnestreek. Dit is de enige wijn die drie nominaties mag dragen: champagne, coteaux-champenois et rosé des Riceys.

De streek produceert ook rode wijn die wordt gemaakt om de rosé champagne zijn roze kleur te geven.

Champagne bewaren
Champagnes kunnen niet goed tegen te warme temperaturen of grote temperatuurverschillen. Schudden vinden ze ook niet fijn en UV zonlicht is al helemaal niet goed. Even te warm of even in het zonlicht is niet zo heel erg. Dat moet dan wel geen dagen duren. Drie dagen te warm of in het zonlicht en je dure champagne is om zeep. Een dagje in een auto van 45 graden is ook al funest. Champagnes blijven het langste goed als ze tussen de 7 en 12 graden in het donker en horizontaal worden bewaard. Het beste is om altijd 'verse' champagne te drinken. Het moment dat je de fles gekocht hebt is de smaak op zn best. Uiteraard zijn hier uitzonderingen op. 

Champagneglazen
Echte Champagne wordt gedronken uit een echt champagneglas. Als je het zou moeten doen met plastic bekertjes kan je beter een methode champenoise of zelfs Cider gaan drinken. In de jaren 60 vond men dat een Champagneglas een coupe (a la ijscoupe) moest zijn. Ondertussen is men erachter dat door het gebruik van een dergelijke coupe de bubblies in no-time vervliegen hetgeen toch weer zonde is.

Het beste glas om Champagne uit te drinken is de flûte, een tulpvormig glas met dunne wand. Leuk detail is dat sommige glasfabrikanten soms op de bodem van het champagneglas een druppeltje glas aanbrengen. De Champagne zal dan vanuit dat druppeltje continu omhoog borrelen. Er gaat ook niets boven een kristallen glas. De structuur van het glas is wat ruwer waardoor de bubblies beter tot hun recht komen.Champagnehuizen 

Moët & Chandon
Al meer dan 260 jaar staat Moët & Chandon synoniem voor de meest bruisende momenten in het leven. Als ‘s werelds grootste champagnehuis, brengt Moët een gevoel van magie en feest dat elke gebeurtenis bijzonder maakt, altijd en overal. Of het nu die extra sprankeling is op de rode loper bij de meest prestigieuze filmawards en festivals of het vieren van een historische gebeurtenis als het oplichten van het Vrijheidsbeeld op haar 120ste verjaardag in New York, Moët is absoluut de wereldwijde expert of celebration. 


’s Werelds grootste en bekendste champagnehuis Moët & Chandon is opgericht in 1743 in Epernay, vlakbij Reims. Al sinds haar oprichting staat Moët & Chandon synoniem voor de meest bruisende momenten in het leven.

De meest bekende is de Moët & Chandon Impérial Brut, waarvan iedere anderhalve seconde ergens ter wereld een fles wordt ontkurkt en is het sprankelende symbool binnen de magische wereld van het witte doek. Celebrities hebben een natuurlijke affiniteit met Moët; de champagne voor fabulous celebrations die bijzondere momenten tot onvergetelijk sprankelend verheft. Maar ook als de camera’s uit staan, tijdens iconische filmfeestjes en exclusieve party’s, heeft de stralende passie van Moët een betoverende uitwerking op de wereld rondom Hollywood. En die magie duurt voort, want ook anno 2014 is Moët niet meer weg te denken uit de wereld van films en sterren.

Veuve Clicquot
 
Er is geen champagne met zo´n sterk merkbeeld als de Veuve Clicquot Non Vintage brut. In Engeland spreekt men simpelweg van ´The Yellow Label´ als het gaat over deze brut met het eigeel gekleurde etiket. Veuve Clicquot is het op éen na grootste champagnehuis ter wereld. Het meest kenmerkende van de huisstijl van Veuve Clicquot – is de verrukkelijke kwaliteit en het volle, krachtige en rijke karakter. Een stijlvolle champagne die bruist van de elegantie en levenslust.
Veuve Clicquot is het éen na grootste champagnehuis ter wereld met wel 23 kilometer aan kelders in Reims, de hoofdstad van de champagnestreek.

Het vlaggenschip van Veuve Clicquot is de Yellow Label. Beroemd om haar eigeel-kleurige etiket, welke wereldwijd op de beste locaties is te vinden. De Yellow Label is een schitterende brut champagne met een fijne, romige mousse, een fijne balans en een lange afdronk met daarin onder andere iets van honing, brioche en gedroogd fruit. Zowel in uiterlijk als in smaak is deze champagne opvallend en uitermate stijlvol. Door de volle, stevige structuur en de rijke, complexe smaak is het serieus genieten; een champagne voor de connaisseur. Zeer geschikt als aperitief, en ook sterk genoeg om bij bepaalde gerechten te schenken.

Dom Perignon
De “beste wijn ter wereld creëren” was de missie van de monnik Dom Pérignon aan het einde van de 17de eeuw. Drie eeuwen later volgt Dom Pérignon nog steeds dit nobele streven, geïnspireerd door de man die wordt beschouwd als de vader van de Champagne. Dom Pérignon Vintage 2000 is om reden van het prachtige jaartal én om reden van zijn superbe kwaliteit een zeer gewilde champagne. Schenk hem met zorg, deskundigheid en in een feestelijke stemming. Dom Pérignon heeft zeven jaar op de gistcellen kunnen rijpen en is zodoende uitgegroeid tot een ware diamant. 

Krug
Krug is als een schat die je wilt delen. Uniek, geweldig en onvergetelijk. Krug champagne bestaat al 6 generaties lang en is tegenwoordig nog maar éen van de weinige familiehuizen. Sinds 1843 produceert Krug louter prestigieuze en exceptionele champagnes. Bij Krug is men voortdurend op zoek naar de ultieme, state-of-the-art productie-methodes, om zo de unieke stijl van de ‘Grand Vins de Champagne’ van Krug verder te perfectioneren. 

Ruinart
Ruinart werd opgericht in 1729 en is daarmee het oudste Champagnehuis. In de wetenschap dat alleen de tijd de unieke expertise en knowhow kan aantonen, blijft de familie Ruinart jaar na jaar een bijzondere stijl en de kunst van de assemblage verder ontwikkelen, die is gebaseerd op een tere en zeldzame druivensoort: de Chardonnay. Tot de dag van vandaag blijft het oudste champagnehuis liefhebbers en kenners over de hele wereld een heldere, elegante en verfijnde champagne bieden. Bron: champagneinfo.nl & Wikipedia